Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Ötezer diákjegy a 30. Magyar Nagydíjra

2014.11.28. 12:04 Módosítva: 2014-11-28 12:13:09

Ötezer, három napra szóló álló diákjegyet bocsátanak ki a jövő évi, jubileumi, harmincadik Forma-1-es Magyar Nagydíjra.

"A fiatalokat szólítjuk meg ezzel az újítással, amellyel hosszú távon az a célunk, hogy kineveljük a Forma-1-es szurkolók új generációját" - mondta a pénteki sajtótájékoztatón Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója. Hozzátette, a statisztikák szerint jelenleg negyven év körüli a közönség átlagéletkora, ezen szeretnének változtatni némiképpen ezzel az akcióval.

A jövő évi programokkal kapcsolatban Gyulay Zsolt elmondta, a Forma-1-en kívül is számos komoly nemzetközi viadalt rendeznek: május 1-én egy rendkívül látványosnak ígérkező belvárosi eseményre, május 2-3-án pedig a túraautó-világbajnokság magyarországi futamára kerül sor. Gyulay Zsolt nagy sikerként könyveli el, hogy július 5-én Budapest újra házigazdája lehet a Red Bull Air Race egyik versenyének, amely - ahogyan azt hangsúlyozta - hasonló bevételt hoz Magyarországnak, mint maga a Forma-1-es futam. Kiemelte a kamion Európa-bajnokság szeptember 4-6-án rendezendő magyarországi versenyét is, amelyen reményei szerint telt ház várja majd a sorozat magyar pilótáit.

A háromnapos diákjegyek közül az első száz darab 7990 forintba kerül, majd január 31-ig 8990 forintért, ezt követően pedig 9900 forintért lehet hozzájutni - ez az összeg majd' a harmada a Magyar Nagydíjra szóló legolcsóbb háromnapos jegyeknek, azaz jelentős kedvezményt jelent a tanulóknak, akik magyar vagy nemzetközi diákigazolvánnyal vehetik igénybe az engedményt.

Az első diákjegyet Esztergályos Patrik, ifjúsági olimpiai bajnok vívó vette át.

"Mindig is szerettem volna eljutni egy Forma-1-es nagydíjra, de nem gondoltam, hogy ilyen gyorsan és váratlanul válik valóra az álmom." - fogalmazott az ifjú bajnok.

A jubileumi, harmincadik Forma-1-es Magyar Nagydíjra július 24-26-án kerül sor.