A McLaren-Hondával számolni kell idén

2015.01.28. 18:14

A McLaren-Honda 23 év után csütörtökön jön ki az új autójával, és Daniel Ricciardo, a Red Bull Racing versenyzője is nagyon kíváncsi, arra meg végképp, mit mutat majd a kocsi a vasárnaptól induló teszten, aztán meg a szezonban is.

Tavaly évvégi, első közös tesztjük katasztrofálisan sikerült, Ricciardo mégis úgy gondolja, nem lehet őket leírni. És ezt nem is Fernando Alonso érkezésére alapozza.

"A Williamset várom, újra erősek lesznek, a nagy kérdőjel a McLaren és a Honda. Talány, hogy mit tudnak, az biztos, hogy megvan náluk minden a sikerhez. Mindenki őket fogja figyelni, mert míg a többiektől nagyjából lehet tudni, mekkorát lépnek előre, tőlük nem. Például a Ferrari ugorhat egyet, de mivel tavaly alulteljesítettek, nehéz elképzelni, hogy most találnak egy másodpercet, miközben, ha a Honda és a McLaren között minden stimmel, ők megtalálhatják ezt a másodpercet. Senki nem tudja, milyen gyors lehet a Honda, ezért mondom, hogy izgalmas kérdés, gyorsak-e vagy csak a mezőnyben lesznek" - idézte az Autosport Ricciardót.

Az ausztrál tavaly három futamot nyert az RBR-rel, lenyomta Sebastian Vettelt, aki el is szerződött mellőle a Ferrarihoz. Ha a Renault motor jó lesz, ahogy a franciák ígérik, Ricciardo újra ott lehet a Mercedesek mögött, csak még közelebb. A Renault öt futamgyőzelmet vár legalább 2015-ben, ennyivel 2014 egyetlen nem mercis GP-nyertese akár vb-esélyes is lehetne.