Még erősebb lesz az új Red Bull-fényezés

2015.02.02. 15:32

Kamuflázs-festéssel mutatkozott be a jerezi teszten az idei Red Bull-Renault, és bár a dizájn abszolút siker a drukkerek körében, a szezonrajtra változni fog - árulta el az Autosport.com-nak Chris Horner csapatfőnök.

"Tök jó valami mást csinálni, és extrém jól fogadták a dolgot. Sebastian egyik sisakja volt hasonló, és viccesnek találtuk, ha kiterjesztjük az egész autóra. Dietrich Mateschitznek is tetszett az ötlet. Összefoglalja, mi a Red Bull, hogy mi nem félünk másképp működni. Ráadásul megnehezíti, hogy lefotózzák a kocsit. Mindannyian olyan titokzatosak akarunk lenni, amennyire csak tudunk" - indokolta meg a fekete-fehér és összevissza fényezést.

Bármennyire is ötletes, nem tartják meg az egész idényre, de a végleges festés sem olyan lesz, mint az eddig látott, általános kék-sárga-piros RB-színek.

Horner állítja, a rajongók nem fognak csalódni, a színezés "nagyon erős" lesz. "Más lesz a festésünk idén. Minden évben változott, még ha nem is tűnt fel. Csak várják ki a végét" - mondta rejtélyesen a főnök.

Innen jött az ihlet
Innen jött az ihlet

A végleges RB11-es modell valószínűleg csak márciusban jön ki, addig a kamussal köröznek a pilótáik. A héten szerdáig, majd még kétszer négy napot tesztelhetnek a március 15-i, Melbourne-i rajtig.

A McLaren-Hondánál szintén módosulhatnak a színek, ezt maga a cég elnöke és csapatvezetője, Ron Dennis mondta. Ők majdnem ugyanolyan kocsival jöttek ki, mint a két évvel ezelőtti, még vodafone-os McLaren-Mercedes, bár Dennis nem titkolta, vitatkoztak a kollégáival, hogy változtatniuk kellene.

Felmerült a narancs, mint a McLaren régi színe, ám Dennis ezt elutasította, mert az a "McLaren régi színe". Az ezüstöt viszont már jól ismerik a szurkolók, húsz éve ez van, ezzel azonosítják az istállót, és ezt csak akkor cserélik le, ha egy tehetős szponzor megveszi a felületeket a kocsin. És ez meg is fog történni.

"Más lesz a fényezés, de azt nem mondom meg, mikor" - zárta le a témát Dennis.