Mégis 20 fős lehet az idei F1-mezőny

2015.02.04. 13:10

A legfrissebb hírek szerint sikerül előteremteni a 2015-ös indulási díjat és bő két hét múlva kikerülhet az ügyintézők irányításából a Marussia csapat, ezzel pedig közel került ahhoz, hogy elindulhasson 2015-ben.

Utóbbiról maguk az ügyintézők adtak ki tájékoztatást szerdán: meglátásuk szerint megfelelő úton halad a csapat megmentése és az elmúlt időszak tárgyalásai alapján biztosított lesz a hosszútávú működés is, a befektetőknek köszönhetően pedig újra saját irányítás alá kerülhet a Marussia , várhatóan február 19-én.

Az önkéntes egyezség (CVA) keretében sikerült megegyezni a hitelezőkkel is, új, eddig ismeretlen befektetőket pedig főleg azután tudták magukhoz csábítani, hogy biztossá vált, megkapják a  nagyjából 30 millió fontos díjat a 2014-es szezon után, írja a Sky Sports.

A Marussia megmentésének első fontos lépése az volt, amikor januárban törölték a csapat tulajdonainak elárverezését, mostanra pedig úgy tűnik, az anyagi helyzetüket is sikerült rendbe rakni. Továbbra sem hárult el viszont minden akadály az indulásuk elől, a 2015-ös autó fejlesztésével ugyanis annyira elmaradtak, hogy már biztosan nem tudják azt befejezni.

A 2014-es autó készen van, de az F1 Stratégiai Csoportja csak csütörtökön dönt arról, hogy azt 2015-ben is engedik-e majd használni, ám mivel a nagyobb csapatok hajlanak erre, vélhetően megszavazzák.

A Marussia név viszont nem biztos, hogy marad, 2015-re ugyanis Manor F1 néven adták be a nevezést. A Manor F1 mellett a Caterham is beadta a nevezést idénre, de róluk nem érkezett friss hír, mint ahogy arról sem, hogy kik ülhetnének be a tavalyi Marussiákba.

A második tesztre sem lesz kész a Force India

Az Autosport értesülései szerint csak a február 26-án kezdődő, második barcelonai tesztre lesz kész a VJM08-as, 2015-ös kocsi, így egy héttel korábban a tavalyi autóval, de a 2015-ös Pirelli gumikkal tesztelhetnek majd.