Mercedes: Nagyon keveset mutattunk meg, de nem vagyunk 100% elégedettek

2015.02.12. 08:54

Rengeteg kört tett meg az első teszten a Mercedes, magasan a legtöbbet az összes csapat közül, kiemelkedett a mezőnyből. Az időlistán viszont a Ferrari és a Sauber-Ferrari is verte Hamiltonékat, így azt sejthettük, rövid távon nem hozták ki a maximumot a kocsiból.

Ezt erősítette most meg a Gazzetta.it-nek az olasz Aldo Costa, aki 2011 óta a Mercedes mérnökigazgatója. "Nagyon keveset - felelte arra a kérdésre, mennyit mutattak meg az autó sebességéből. - Persze ez igaz a többi csapatra is. Csak az első futamon derülnek ki a valódi képességek, vagy talán még ott sem, hanem csak négy-öt futam múlva."

"Az idei autó a tavalyi továbbfejlesztése, de valójában rengeteg alkatrészben különbözik attól, amik kívülről nem is látszanak. Az első tesztünk pozitív volt minden szempontból, előreléptünk 2014-hez képest, nagyjából ott tartunk, amire számítottunk. Nem a teljesítményre mentünk Spanyolországban, a megbízhatóságot és a kocsi viselkedését teszteltük" - fejtette ki Costa.

Fontos viszont, hogy a sok pozitívum nem azt jelenti, a W06-os modell már optimális formában van: "Dolgozunk, nem vagyunk 100 százalékig elégedettek, mert pár probléma előjött. Azt mondanám, a megbízhatóságunk még nyitott kérdés, van mit rajta javítanunk".

Aldo Costa 54 éves, 2011-ig a Ferrarinál volt vezető mérnök. Az olaszok az akkori gyenge eredmények miatt menesztették, de a Mercedes azonnal szerződtette. Azóta Londonban él és dolgozik.