Alonso még tovább kórházban maradhat

2015.02.24. 11:05

Még mindig kórházban van Fernando Alonso vasárnap déli balesete után, és a menedzserétől származó legutóbbi, hétfő esti információk szerint könnyen lehet, hogy még tovább ott kell maradnia.

A kétszeres bajnok a második éjszakáját töltötte megfigyelés alatt, miután agyrázkódást szenvedett egy kívülről átlagosnak és egyáltalán nem súlyosnak tűnő balesetben a barcelonai teszten. Már vasárnap délután elvégeztek rajta mindenféle - CT, MRI - vizsgálatot, és minden negatív lett, ennek ellenére nem engedték ki az első bent töltött éjszakája után.

A McLaren is azt közölte, semmi baja, jól van, beszél, menedzsere fotót is posztolt róla, és tényleg nem néz ki rosszul.

"Azt akarjuk, hogy lábadozási idő nélkül, azonnal visszatérhessen a normális életbe, és ha ehhez az kell, hogy még egy, két, vagy három napot itt legyen, itt lesz. Azt tesszük, amit az orvosok mondanak, nem sietünk sehová" - nyilatkozta a madridi Marcának Luis Garcia Abad menedzser.

Fernando Alonso a kórházban
Fernando Alonso a kórházban

"Fernando jól érzi magát és optimista, szinte le kell kötöznünk, de nagyon erős oldalütés érte a fejét. Folyamatos tesztekkel lehet csak ellenőrizni, hogy minden rendben van, és 24 óra után meg kell őket ismételni, vagyis jelenleg itt tartunk - folytatta. - De tökéletesen jól van, semmi rendelleneset nem tapasztaltak, csak össze kell szednie magát az ütközés után."

A McLaren közleményben próbálta tisztázni a bukás körülményeit, miután a német és a spanyol sajtóban is felmerült az az összeesküvés-elmélet, hogy Alonsót áramütés érhette a hibás akkumulátor miatt. Ezt a feltételezést nem hogy kizárták, de egyenesen elhatárolták tőle magukat a csapatnál. Az istálló szerint a szél lehet a hibás, emiatt csúszott ki Alonso után nem sokkal Carlos Sainz Jr. is a Toro Rossóval, és erre panaszkodott a mercedeses Nico Rosberg.

"A McLaren elemzése végleges, nem volt robbanás és az ufóknak sincs közük a balesethez" - viccelt Garcia Abad.

A 33 éves Alonso részvétele a csütörtöktől folytatódó teszteken bizonytalan, csak az tűnik biztosnak, hogy ő a hétvégéig nem fog tudni autóba ülni. Jenson Buttoné lesz az első két nap Barcelonában, aztán hogy a szombat-vasárnapot tudja-e vállalni Alonso, majd kiderül.

"Nem az előszezont akarjuk megnyerni, hanem a bajnokságot" - reagált a menedzser arra, hogy visszatér-e a gyakorlásra versenyzője.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport