Vettel elmondta, miért illik tökéletesen a Ferrarihoz

2015.03.03. 11:29

Pozitívan zárta első előszezonját a Ferrarinál Sebastian Vettel, a csapat sokkal jobb teszteken van túl, mint az utóbbi években. Szinte biztosan előreléptek, bár hogy mennyit, azt még a német sem tudja.

"Nehéz megmondani, két hét múlva többet tudunk. Jó formában vagyunk, de az tiszta sor, hogy a Mercedes előttünk jár, nem is kicsit. Utána kissé lemaradva mögötte több csapat is jön, nem tudni, ki a második. Nagyon szoros a helyzet a Williams, a Red Bull és közöttünk" - idézte a GPupdate.net a négyszeres bajnokot.

Vettel az ötödik idővel zárt Barcelonában, és elegendő kört is sikerült megtennie.

"Biztató, hogy a versenyszimulációnk többé kevésbé a terveknek megfelelően ment, főleg a megbízhatóság szempontjából, bár ebben is javulhatunk még."

Huszonhét évesen igazolt karrierje negyedik csapatához, de ez neki az első komoly váltás nyolc évnyi Red Bull-kötődés után.

"Úgy éreztem, eljött az ideje ennek a lépésnek, és nagyon örülök, hogy megtettem. A csúcsra szeretnék jutni újra, de nem csak én, a Ferrari is, ebből a szempontból tökéletesen összeillünk."

Az olaszok 2007 óta világbajnokság nélkül vannak, akkor nyertek legutóbb, Vettel mostani csapattársával, Kimi Raikkönennel.

Az újabb vb-től viszont még nagyon messze állnak, ezt Vettel is tudja: "Az út a csúcsra a Mercedesen keresztül vezet, a célünk hogy ne csak befogjuk, de meg is előzzük őket. Persze ez nagyon ambiciózus cél, úgyhogy koncentráljunk inkább a jelenre. A fontos most az, hogy jól kezdjük a szezont, aztán meglátjuk".

A nyitóverseny március 15-én lesz Melbourne-ben.