Nem lesz Német Nagydíj a Forma-1-ben

2015.03.17. 17:14

Idén nem lesz Német Nagydíj - jelentette be kedden Georg Seiler, a Hockenheimring vezetője, aki ezzel hónapok óta tartó bizonytalanságnak vetett véget a németországi Forma-1-es futammal kapcsolatban.

A konstruktőri világbajnoki címet védő Mercedes istálló otthonában így 1960 óta először nem rendeznek majd versenyt, és az idei program 19 futamból áll majd.

 "Minden reményünk elszállt azzal kapcsolatban, hogy idén F1-es versenyt rendezzünk itt" - mondta Seiler a Bildnek.  Bernie Ecclestone az utolsó pillanatig nyitva hagyta az ajtót, de Seiler szerint kifutottak az időből, a tárgyalások nem vezettek eredményre.

A németországi futamnak 2008 óta felváltva adott otthont a Hockenheimring és a Nürburgring, a megállapodás értelmében az idén utóbbinak kellett volna vendégül látnia az F1-es mezőnyt július 19-én, egy héttel a Magyar Nagydíj előtt, ám az már január közepén kiderült, hogy a Nürburgringen - anyagi okokból - biztosan nem lesz futam. A Hockenheimring jelezte, hogy beugrana, de a feleknek végül nem sikerült megállapodniuk.

A németországi helyszínekkel az alacsony nézőszám jelenti a legnagyobb problémát: a tavalyi hockenheimi futamon 52 ezren, egy évvel korábban a Nürburgringen pedig mindössze 45 ezren voltak kint a versenyen.