A legszánalmasabb hiszti, ami az F1-ben létezhet

2015.04.12. 11:36

Lewis Hamilton könnyen és minden feszültség nélkül nyerte a Kínai GP-t csapattársa, a szintén mercedeses Nico Rosberg előtt vasárnap reggel. A német végig az angol mögött haladt, harmaddiként a ferraris Vettel futott be.

Verseny nem volt a futamon, Rosbergnek mégis sikerült balhét kavarnia a következő nyilatkozattal, amikor a sajtótájékoztatón felelősségre vonta Hamiltont.

"Érdekelne, hogy mit gondolsz arról, Lewis, hogy csak magadra gondoltál az élen. És ez megakasztotta az én versenyemet, mert azzal, hogy a kellőnél lassabban vezettél, Sebastian a sarkamban maradhatott. Ez adta meg a lehetőséget Sabstiannak, hogy (esetleg) megelőzhessen az első kerékcserék alatt, és nem kis időmbe került, rá kellett figyelnem. Aztán a futam végére elhaltak a gumijaim, mert olyan sokat kellett mennem velük. Nekem ez nem tetszik!" - hangzott az egészen abszurd hiszti Rosbergtől.

Hamilton higgadtan felelt.

"Nem tartozik a feladataim közé, hogy Nico futamával foglalkozzak. Az a dolgom, hogy célba vigyem a kocsit épségben, és amilyen gyorsan csak lehet. Ezt tettem. Nem tartottam fel szándékosan senkit. Csak magamra figyeltem. Ha Nico meg akart volna előzni, megpróbálhatta volna, de nem tette."

Rosberg kiakadását talán az motiválhatja, hogy idén három időmérőn és három futamon végzett Hamilton mögött, a legcsekélyebb mértékben sem tudta megszorítani a világbajnokot.

Hamilton tempóját a gumik diktálták, két hete Vettel azért tudta őt legyőzni, mert a Ferrari a négyszeres bajnokkal a kormánynál jobban spórolt a gumikkal. Az angol azt akarhatta elkerülni, hogy ez megismétlődhessen, azért ment olyan tempót, amivel kímélte a gumijait is.