Raikkönen: Katasztrófa

2015.05.23. 17:24

Csak hatodik lett a Monacói GP időmérőjén Kimi Raikkönen, ezzel 6-0-ra ég a másik ferrarissal, Sebastian Vettellel szemben idén kvalifikációkon, ő az egyetlen, aki egyszer sem tudta megverni csapattársát. Egy körön egyszerűen nem képes összerakni a kocsit és magát, Vettel most is harmadik lett, a finnt meg a két Red Bull- Renault is megelőzte.

"Rossz ez az eredmény, mert itt nagyon nehéz előzni. Nem egy boldog nap. Hosszú verseny lesz ez, ha beragadok valaki mögé, de próbálom kihozni belőle a maximumot - kesergett Raikkönen. - Az első szett gumi nem tapadt, a második normális volt, de forgalomba kerültem. Katasztrófa volt az egész. A kocsi rendben, ám a gumikat nem lehetett felmelegíteni. Úgy tűnik, mindenhol képesek vagyunk elrontani. Ki kell találnunk valamit, mert vasárnapra folyton nehéz helyzetbe hozzuk magunkat."

Most tényleg nincs min mosolyognia
Most tényleg nincs min mosolyognia



Amint látjuk, már kínjában ironizál is önmagán, Monacóban a középmezőnyben piszkosul nehéz lesz neki, már a rajtnál könnyen bajba kerülhet az első kanyaros tömörülésnél.

Ráadásul, amint mondta is, itt abban sem reménykedhet, mint Barcelonában és Bahreinben, ahol a startnál, illetve az első körön többet is előzött, mert a városi pályán lehetetlen előzni, hacsak az előtted lévő el nem szúr valamit.