Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Gondoljanak már egy kicsit Raikkönenre

2015.07.07. 13:06

Nehéz napokat él Kimi Raikkönen, akinek F1-karrierje véget ér a szezon végén, ha az idény második felében nem sikerül összeszednie magát. Bahreinben, a negyedik futamon második lett, úgy tűnt, minden sínre kerül, de azóta nem látta a dobogót a ferraris. Keresik utódját, Bottast, Hülkenberget vagy Ricciardót, ha nem javít, vele nem hosszabbítanak.

Nem segített az elmúlt hétvége sem, Silverstone-ban elhibázott taktika miatt csak nyolcadik lett, míg Vettel harmadik. Így hiába tartaná meg például Vettel a finnt, most úgy néz ki, új csapattársat kap 2016-ra.

A csapatfőnök, Maurizio Arrivabene ennek ellenére védelmébe vette Raikkönent.

"Gondoljanak Kimire egy pillanatig. Mindenki csak a szerződéséről beszél Bahrein óta. Így kell beülnie a kocsiba, és 300-zal menni. Jó hangulatban lehet? Nem. Azt akarom, hogy nyugodt lehessen, és a munkájára figyelhessen. Nem is akarok már többet beszélni róla, még 10 verseny van, hagyjuk ezt az egészet" - nyilatkozta a Gazzettának.

Valóban nincs is sok értelme erről beszélnie, újra csak azt tudta elmondani, mint eddig, hogy "Kiminek saját kezében van a sorsa, tudja, hogy teljesítenie kell a hosszabbításhoz".

Raikkönennek még van ideje, és jól jön neki, hogy a Mercedesnél két bebetonozott pilóta van, illetve hogy a Ferrari a második legjobb kocsi a mezőnyben, így az olaszoké a legjobb autó, ami elérhető. Bár Bottast inkább a Ferrari neve és presztízse, mint mostani teljesítménye vonzhatja, az utóbbi futamokon a fiatal finn gyorsabb volt náluk, még ha mondjuk Silverstone-ban a végeredményben ez nem is mutatkozott meg.