A Renault tényleg megmenti a tönk szélére került Lotust

2015.09.28. 11:34

A Renault meg akarja venni a Lotust, hogy gyári csapattal térhessen vissza jövőre a Forma-1-be, ezt hetek-hónapok óta tudjuk, sőt, állítólag a vásárlás már meg is történt. Valójában még nem, hétfőn ugyanis a Renault szándéknyilatkozatot juttatott el a csapathoz, amiben kinyilvánítja, hogy 65 százalékos részesedést akar szerezni az istállóban. Az időzítés nem véletlen, ugyanis hétfőn tárgyalják Angliában a Lotus sokadik, tartozások miatti bírósági ügyét, aminek a vége könnyen az lehet, hogy csődeljárást indítanak a csapat ellen - mivel viszont immár hivatalosan is feltűnt a Renault, ez elkerülhetőnek tűnik.

A levél hangsúlyozza, hogy még meg kell állapodniuk a feleknek az ügyletben, vagyis az egész nem végleges, törekvés arra, hogy együtt akarnak működni.

A Lotus évek óta súlyos anyagi gondokkal küzd, az utóbbi hetekben már annyira, hogy Belgiumban pár napra lefoglalták a versenyautóikat, hétvégén, Szuzukában pedig nem használhatták a pálya kiszolgálóépületeit. Nem volt vendéglátóhelyiségük, a szerelőket nem tudták etetni, előbb az egyik pilóta, Romain Grosjean szerzett pizzát a Renault-tól, majd Bernie Ecclestone beengedte őket az igen exkluzív Paddock Clubba, a Forma-1 VIP-zónájába, ahol a vendégekkel ehettek.

27 ezer fontba került volna a szuzukai kiszolgálóterület bérlése, de a Lotus ezt sem tudta kifizetni.