Veszélyben volt az egész szombat az austini F1-en, de az utolsó pillanatban elindult az edzés

2015.10.24. 15:57
Úgy tűnt, semmi nem lesz, aztán a terveknek megfelelően - magyar idő szerint ötkor - elkezdődött a harmadik tréning.

A pénteki ítéletidő után szombatra sem sokat javult a helyzet az Amerikai Nagydíjon, ezért helyi idő szerint délig - magyar idő szerint este hétig - ki sem nyitották a pálya kapuit a nézők előtt.

Ez azt jelenti, hogy a tíz órára tervezett harmadik szabadedzés elmarad, vagy legalábbis jelentős késéssel tartják meg, de előbbi a valószínűbb.

Az időmérőt délután egyre tervezték, de az Autosport.com szerint ennek megrendezése is kétséges, könnyen lehet, hogy - amint azt már pénteken is gondolták - elmarad a teljes szombati program.

Ebben az esetben az időmérőt a versenynapon, vasárnap tartanák meg, néhány órával a start előtt. Volt már ilyen az F1-ben, háromszor, legutóbb a 2005-ös Japán GP-n tájfun miatt kellett halasztani.

Az FIA egyelőre kivár, hogyan alakul az időjárás, ettől függően iktatja be a harmadik tréninget, vagy ha úgy alakul, azonnal az időmérőt.

Amennyiben egyiket sem sikerülne megtartani, még vasárnap sem, akkor a rajtsorrend vagy az első edzés végeredménye alapján, vagy a vb állása szerint alakulhatna ki. Nincs szabály arra, mi van, ha elmarad a 2-3. edzés és az időmérő is, a Motorsport.com értesült úgy a FIA-tól, hogy az előbb említett megoldásokat alkalmazná a versenyigazgatóság.