Klasszikus okból változott meg Raikkönen

2015.12.25. 10:03

Meglehetősen gyenge évet zárt Kimi Raikkönen 2015-ben, bár negyedik lett a világbajnokságban, ami nem is lenne rossz eredmény, csakhogy feleannyi pontot szerzett, mint csapattársa, és háromszor állt dobogón, szemben a 13-mal, ami Sebastian Vettelnek összejött. A német ráadásul háromszor nyert is.

A finn éppcsak megtarthatta a helyét a Ferrarinál 2016-ra, a cég elnöke, Sergio Marchionne ennek ellenére biztos benne, hogy pilótája jövőre javítani fog. Mégpedig azért, mert most már családapa.

"Kimi óriásit változott a szezon alatt, és a második felében sokkal jobb volt, mint az elsőben. Mintha egy filmet néztem volna. Azt hiszem, egy új Kimit kezdünk látni. Megváltoztatta, hogy házas és gyereke van, nemrég fotót is mutatott nekem róla, nagyon büszke apa. A magánéletéhez hasonlóan változott meg, megállapodott, ami nagyon sokat fog segíteni 2016-ban. Jó ideje nem láttunk ilyen alázatos Kimit, örülök, hogy nálunk vezet. Azt várom, hogy felnő a feladathoz, és fenomenális lesz a következő szezonja. Képes erre, nagyon jó srác" - ecsetelte az Autosportnak Marchionne.

Minttu Virtanen és Kimi Raikkönen Monacóban
Minttu Virtanen és Kimi Raikkönen Monacóban

Robin Raikkönen január végén született, ez biztos, arról viszont nincs hír sehol, hogy újra megnősült. 10 évig volt nős, három éve vált el Jenny Dahlmann volt finn szépségkirálynőtől, és bár együttél fia anyjával, Minttu Virtanennel, nem tudni róla, hogy elvette volna.