Rosberg behúzta, Hamilton kihozta a maximumot az Orosz GP-ből

2016-05-01T140527Z 721034811 RTX2CBMA RTRMADP 3 MOTOR-F1-RUSSIA
2016.05.01. 16:17
A német növelte előnyét a pontversenyben, továbbra is hibátlan. Gyenge nagydíj volt az első körök után.

Mindössze egy körön át volt izgalmas a szocsi futam, a start utáni első kanyarban történtek miatt. Kvjat hátulsó belefutott Vettelbe, majd a kigyorsításnál újra, egyszerűen letolta a pályáról, a Ferrari a korlátban állt meg. Pilótája erősen káromkodott, mint később kiderült, majd átment exfőnökéhez, az RBR-t vezető Chris Hornerhez megbeszélni a történteket. Két hete, Kínában is Kvjattal volt gondja, akkor állította, csak az ő elővigyázatossága miatt kerülték el az ütközést.

A négyszeres bajnoknak fel kellett adnia, jött a biztonsági kocsi, amíg összeszedték a romokat.

Az élen Rosberg biztosan állt az újraindítás után is, de Bottas visszaelőzte az őt lerajtoló Raikkönent, míg Hamilton már negyediknek jött fel.

A pontverseny állása négy futam után

1    Nico Rosberg    100
2    Lewis Hamilton    57
3    Kimi Raikkonen    43
4    Daniel Ricciardo    36
5    Sebastian Vettel    33
6    Felipe Massa    32
7    Romain Grosjean    22
8    Daniil Kvyat    21
9    Valtteri Bottas    19
10    Max Verstappen    13
11    Fernando Alonso    8
12    Kevin Magnussen    6

Simán elment aztán Raikkönen mellett is a harmadik helyért, míg Bottast a kerékcseréik után sikerült lenyomnia, szintén a pályán.

Ekkorra Rosberg már mesze elhúzott, 15 másodperces előnyt kellett volna ledolgoznia az angolnak. Hétig jutott, majd az autójával újra kisebb probléma volt, vissza kellett vennie. A 10. rajthelyéért egy nagyobb motorhibát okolhatott, de ezúttal nem volt már balszerencséje, simán célba ért.

Mögöttük a finnek csatáját Raikkönen nyerte meg simán, övé lett a harmadik hely, Bottas és Massa futott be mögötte, lemaradva.

Remek napja volt a McLaren-Hondának, mindkét kocsijuk a tízben végzett, pontot szerzett. Alonso hatodik, Button tizedik lett. Kevin Magnussen az első pontjait szerezte a Renault-nak és magának is idén.

Pocsékul ment a Red Bullnak, Kvjat nem csak magát, de Ricciardót is elintézte azzal, hogy Vettelt nekilökte. Egyikük sem szerzett pontot.

Kapott viszont plusz huszonötöt Rosberg, aki már 100-nál jár, és 43-mal veri a második Hamiltont. Utóbbi kihozta a maximumot a napjából, a második helynél többet nem kívánhatott.

Két hét múlva Spanyol GP Barcelonában.