Ezt mondta Nico? Tényleg ezt mondta?

2016.07.21. 17:43

Nico Rosberg ott volt csütörtökön a Hungaroring hivatalos sajtótájékoztatóján, öt másik pilótával együtt faggathatták az újságírók. Lewis Hamiltont most nem választották ki, ő később, a Mercedes-motorhome-ban nyilatkozott a sajtónak.

Ahogy menni szokott, egymás után tették fel a kérdéseket az újságírók, és az egyik brit kolléga így kezdte:

Lewis, Nico az imént azt mondta, ő volt eddig a legjobb pilóta ebben a szezonban.

Hamilton kikerekedett szemekkel azonnal félbeszakította.

Ezt mondta Nico? Tényleg ezt mondta?

Majd kivárt, és a pilóta nyomásának hatására az újságíró elkezdett lapozgatni a jegyzeteiben.

Igen, ezt mondta... Azt mondta, nekem van eddig a legjobb szezonom idén.

Hamilton ezután már mosolygott, és olyan megjegyzést tett, hogy azért ez nem ugyanaz, ugye.

Egyértelmű, ég és föld a különbség a két kijelentés között. Amit Rosberg mondott, rendben van, hiszen ha a számokat nézzük, egy ponttal vezeti a vb-t Hamilton előtt, ha a győzelmeket nézzük, ő öt futamot nyert, Hamilton négyet.

De hogy ki volt a legjobb, az azért más kérdés, ezt tudja Rosberg is, és tudja Hamilton is. Tudja Max Verstappen is, aki bizonyos szempontból szintén tarthatná magát a legjobbnak.

Hamilton ezután nyugodtan folytatta a válaszolgatást, ahogy szokta, a Hungaroringet és Budapestet újra szétdicsérte. Fővárosunkat az egyik legjobb F1-es városnak tartja és az egyik legjobbnak, ahol az ember eltöltheti a vakációját. A Hungaroring meg egy hullámvasút, ahol előbb-utóbb megszerzi ötödik győzelmét, amivel a pálya rekordere lehet. Nem tudja, miért, de úgy érzi, rengetegen drukkolnak itt neki, amiért nagyon hálás.

Elismerte továbbá, hogy idén a rajtjai hátráltatják, egyértelműen rosszul jött neki az év eleji módosítás, azaz hogy a rajt előtt a mérnökök nem segíthetnek neki a rádión keresztül, hogy beállítsa a kuplung fogáspontját. Ebben mindenképp javulnia kell a szezon második felében, ez az egyik legfontosabb tényező, ami a sikeréhez kell.