Kimi: Tanultunk az elmúlt évekből

2017.03.03. 09:33

A Ferrari a Mercedesszel együtt dominál eddig az F1-teszteken, két napot nyertek az olaszok, kettőt a világbajnok, de Kimi Räikkönenék akkor is nagyon meggyőzőek voltak, amikor nem ők voltak a leggyorsabbak.

A finn két napot nyert, de hogy ez mit jelent a szezonra nézve, azt ő sem tudja. Mindenestre bizakodó.

Minden évben nagyon optimisták vagyunk az elején, aztán hogy hogyan végződik, már más kérdés. A csapat jó munkát végzett a télen, de hogy elég jót-e, csak szezon közben derül ki. A fíling egyelőre rendben, nem panaszkodhatunk. De hogy a kocsi a bajnokságra képes-e, meglátjuk év közben. A tavalyi géphez képest érzésre sokkal jobb, de ez a szabályok miatt lehet. A tesztekkel eddig elégedettek vagyunk, szerintem tanultunk az elmúlt évek leckéiből.

Az Autosport.com azt tudakolta tőle, ez-e a legjobb Ferrari, amit karrierje alatt vezetett, ám erre sem tudott rendesen felelni.

A szabályváltozás miatt jobbak érzésre az autók, így nem lehet őket összehasonlítani a régebbiekkel.

Räikkönen 2007 és 2009 között, illetve 2014 óta versenyez a Ferrarinál. Második szakaszában még nem nyert versenyt, tavaly ez az egséz csapatnak sem sikerült, tavaly előtt csapattársa, Sebastian Vettel háromszor is első lett.

A teszt pénteken és a hétvégén szünetel, kedden folytatódik Barcelonában, jövő péntekig.