Räikkönen inkább beáll a sorba, mint nem

2017.06.23. 07:22

A hétvégi azerbajdzsáni futam előtt Kimi Räikkönen is vendég volt a sajtótájékoztatón, ahol arról kérdezték, segít-e, és hogyan Sebastian Vettelnek megnyerni a vébét. Hét futam után csapattársa 12 ponttal vezet, neki 68-cal kevesebb van, így a felvetés jogos.

Nagyon világos szabályaink vannak csapaton belül, tudjuk, mit szabad és mit nem, illetve, hogy mit vár el tőlünk a csapat, és ezeknek meg is felelünk

- mondta nagyon diplomatikusan a finn.

Úgy is folytatta, bár, a Ferrarinál nem biztos, hogy pont ezt várták tőle.

Ha már matematikailag nem lehetek bajnok, még szép, hogy segítek (Vettelnek). Nem volt ebből gond soha, könnyű döntés.

Kimi elgondolkozott
Kimi elgondolkozott

Aztán viszont már azt pedzegette, amit a csapatnál szeretnek hallani.

Nyilván az a legfontosabb, hogy a Ferrari a topon legyen, és ha Seb tud nyerni, én meg már nem, akkor így megyünk tovább. A legfontosabb a Ferrariért dolgozni, és a lehető legjobb helyzetbe hozni őket, a többit meglátjuk.

Kimi már most is segíteni fogja Vettelt

Vagyis az istállót helyezi előtérbe személyes érdekeivel szemben. Monacóban már kialakult az a helyzet, hogy Räikkönen volt előnyben, nyerhetett volna, de úgy alakult, hogy mégis Vettel lett a nyerő. Azt elég nehezen emésztette meg a 2007-es bajnok.

Mostani válaszaiból viszont inkább úgy tűnik, hogy kezd megbarátkozni vele - matematikai esély ide vagy oda - neki idén mindig segítenie kell a márkatársát.