Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kimi fű alatt idén is ellopta a show-t

kimibottas
2017.12.26. 11:23

Kimi Räikkönen csendes negyedik lett a világbajnoki pontversenyben, futamot ismét nem nyert. De ha belehallgatunk, illetve beleolvasunk abba, milyen beszólásokkal szórakoztatta/idegesítette idén mérnökeit a futamok közben, biztosak lehetünk benne, ugyanaz a Räikkönen vezeti a kocsit, aki 5-10 éve nyerte a versenyeket. Nézzük vissza az év legjobb rádiós megszólalásait, nem csak a finntől, amelyeket összeszedni a Gpupdate.net segített.

 • "Hé, mi a fenét csinál egy a williamses gyerek?! Ha nem képes a tükröt nézni, maradjon inkább a kommentálásánál" - Räikkönen arra hívta fel a figyelmet a Magyar Nagydíjon, hogy a szombaton még szakkommentátorként dolgozó Paul Di Resta vasárnap beugrott versenyezni a beteg Felipe Massa helyére.
 • "Minimális beszédet" - zárta rövidre mérnökét Valtteri Bottas a Brit GP-n.
 • "Bassza meg, elment a bal első kerék" - állapította meg ugyanitt Räikkönen, hogy defektet kapott az utolsó előtti körben.
 • "Srácok, most tényleg azt akarjátok, hogy karambolozzak? Ne cseszegessetek már! - Sergio Perez válasza mérnöke kérésére miszerint váltson "sárga hetes, hajtáspozíció 9-es, zöld 1-es" módba. Mindezt Monacóban.
 • "A kormányt! A kesztyűimet meg a kormányt! Hé, a kormányt! Valaki szóljon már neki, hogy adja ide a kormányt! Gyerünk már!" - Kimi felejthetetlen monológja Bakuban.
 • "Oké, akkor most belevizelek az ülésedbe" - a Monacóban Fernando Alonso helyére beugró Jenson Button válasza, miután a spanyol sok szerencsét kívánt neki a rádión.
 • "Visszaállunk a holnapi beállításokra? Izé, a tegnapiakra" - Räikkönen időzavarban a szombati montreali edzésen.
 • "A motor jónak tűnik! Sokkal lassabb, mint eddig, fantasztikus!" - Fernando Alonso épp belerúg a Hondába a barcelonai hétvégén.
 • "Mi az, hogy Bottas mögött vagyunk? Hogy kötöttünk ki mögötte, hát nem is álltunk ki korábban?!...('Ő vezette a versenyt, Kimi')... Ja, összekevertem őket" - Räikkönen nem tudta megkülönböztetni Bottas és Hamilton Mercedesét az Orosz GP-n.
 • "Hahaha, bassza meg, kellett várni egy kicsit, mi? Több mint 80 versenyt. De megérte" - Bottas, miután megnyerte élete első futamát, azt az Orosz GP-t.
 • "Na jó, húzzunk innen a picsába" - Daniel Ricciardo, mikor feladta az év első, neki hazai nagydíját, Ausztráliában.