Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Minden idők legunalmasabb F1-versenye

2018.05.28. 12:12

Semmi nem történt a monacói futamon vasárnap a 78-ból egészen a 72. körig, amikor ütközött a top 10-en kívül haladó Charles Leclerc és Brendon Hartley. Sárga zászló és egy körön át virtuális biztonsági kocsi volt érvényben, de dráma nem lett ebből sem, az élmezőnyt egyáltalán nem befolyásolták a történtek.

Daniel Ricciardo a pole-ból indult, végig vezetett, nyert. Ennyi.

Leginkább Fernando Alonso akadt ki. (Ő a hetedik helyről állt ki a hajrában váltóhiba miatt.)

"Extrém unalmas volt, valószínűleg ez volt minden idők legunalmasabb F1-versenye.

Se biztonsági kocsi, se sárga zászlók, a sportágnak el kell gondolkoznia, hogy legyen egy kis show, mert ez nagyon lehangoló. Valamit azért kéne adnunk a nézőknek, ha már kifizették a jegyet. Monaco persze már csak ilyen."

Fernando Alonso Monacóban, a kiesése után
Fernando Alonso Monacóban, a kiesése után

Kimi Räikkönen csatlakozott a kétszeres világbajnokhoz, bár őt jóval kevésbé rázta meg a dögunalom.

Az időmérőn múlik itt szinte minden. Sok minden nem történt. A rajtnál még lehet változás, aztán aki elöl van, diktálja a tempót. Masszív hiba kell az előzéshez. 70 kör körbe körbe, nem a legizgalmasabb.

Monacóban legendásan nehéz előzni, 10-20 éve még előfordult, hogy valaki befért egy résbe, azóta ha egy jobb pilóta odafigyel, képtelenség elmenni mellette.

Ezen pikírtkedett Hamilton is, ő harmadik lett - Räikkönen előtt.

A hatodik körtől kezdve csak cirkáltunk, szó szerint ugyanabban a tempóban. Ez nem versenyzés volt. Nem tudom, ha önöknek ez izgalmas volt, akkor semmi gond.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a bajnoknak igaza van, hogy Ricciardo két váltófokozattal kevesebbel nyerte meg a versenyt, a nyolcból csak a hatodikig tudott felkapcsolni: 20 km/h-val lassabb volt Vettelnél, mégis simán behúzta.

Szűkös ez a pálya, lehet lassabban menni. Megcsinálhatod, mert nehéz előzni

- zárta rövidre a témát Ricciardo.