Minden idők legunalmasabb F1-versenye

2018.05.28. 12:12

Semmi nem történt a monacói futamon vasárnap a 78-ból egészen a 72. körig, amikor ütközött a top 10-en kívül haladó Charles Leclerc és Brendon Hartley. Sárga zászló és egy körön át virtuális biztonsági kocsi volt érvényben, de dráma nem lett ebből sem, az élmezőnyt egyáltalán nem befolyásolták a történtek.

Daniel Ricciardo a pole-ból indult, végig vezetett, nyert. Ennyi.

Leginkább Fernando Alonso akadt ki. (Ő a hetedik helyről állt ki a hajrában váltóhiba miatt.)

"Extrém unalmas volt, valószínűleg ez volt minden idők legunalmasabb F1-versenye.

Se biztonsági kocsi, se sárga zászlók, a sportágnak el kell gondolkoznia, hogy legyen egy kis show, mert ez nagyon lehangoló. Valamit azért kéne adnunk a nézőknek, ha már kifizették a jegyet. Monaco persze már csak ilyen."

Fernando Alonso Monacóban, a kiesése után
Fernando Alonso Monacóban, a kiesése után

Kimi Räikkönen csatlakozott a kétszeres világbajnokhoz, bár őt jóval kevésbé rázta meg a dögunalom.

Az időmérőn múlik itt szinte minden. Sok minden nem történt. A rajtnál még lehet változás, aztán aki elöl van, diktálja a tempót. Masszív hiba kell az előzéshez. 70 kör körbe körbe, nem a legizgalmasabb.

Monacóban legendásan nehéz előzni, 10-20 éve még előfordult, hogy valaki befért egy résbe, azóta ha egy jobb pilóta odafigyel, képtelenség elmenni mellette.

Ezen pikírtkedett Hamilton is, ő harmadik lett - Räikkönen előtt.

A hatodik körtől kezdve csak cirkáltunk, szó szerint ugyanabban a tempóban. Ez nem versenyzés volt. Nem tudom, ha önöknek ez izgalmas volt, akkor semmi gond.

Mi sem bizonyítja jobban, hogy a bajnoknak igaza van, hogy Ricciardo két váltófokozattal kevesebbel nyerte meg a versenyt, a nyolcból csak a hatodikig tudott felkapcsolni: 20 km/h-val lassabb volt Vettelnél, mégis simán behúzta.

Szűkös ez a pálya, lehet lassabban menni. Megcsinálhatod, mert nehéz előzni

- zárta rövidre a témát Ricciardo.