Hazai horror a német F1-en

2018.07.23. 11:22

A nemzetközi sajtó mindenekelőtt a címvédő Lewis Hamilton küzdelmes sikeréről, illetve a szintén négyszeres világbajnok Sebastian Vettel váratlan kieséséről írt a vasárnapi Forma-1-es Német Nagydíj másnapján.

A lapok kitértek arra, hogy egy szabálytalan manőver miatt a bírák sokáig vitatkoztak a Mercedes brit pilótájának megbüntetésén, és végül csak figyelmeztetés mellett döntöttek.

Németország:
   
    Bild:
"Hazai horror. Vettelnek már a kerekei alatt volt a győzelem, de egy kicsúszással mindent elrontott. Hamilton volt a baleset haszonélvezője, és lecsapott a diadalra."
   
    Süddeutsche Zeitung:
"A hockenheimi átok. Vettel egyszerűen nem tud nyerni itthon. Egy fékezési hibával biztos győzelmet ajándékozott oda Hamiltonnak 15 körrel a vége előtt."
   
    Die Welt:
"Vettel-dráma az esőben. A Ferrari sztárja magabiztosan autózott a siker felé, de amint nedves lett a pálya, a gumifalba csúszott. Hamilton élt a lehetőséggel, a Mercedes pedig kettős győzelmet aratott, amit előzőleg senki sem tartott elképzelhetőnek."
   
    Spanyolország:

    La Vanguardia:
"Hamilton szövetkezett az esővel, hogy Hockenheimben újra felvirágozzon."
   
    Mundo Deportivo:
"Hamilton az utólagos vizsgálatok után megkapta a győzelmet, és csak megrovásban részesült."
   
    El Mundo:
"Hosszas vita után a versenyigazgatóság csak megdorgálta Hamiltont. Csaknem három órát kellett várnia, amíg fellélegezhetett, és megünnepelhette karrierje egyik legfényesebb diadalát."
   
    Anglia:
   
    The Sun:
"Hamilton idegőrlő várakozáson van túl, de végül megtarthatta a győzelmet."
   
    The Telegraph:
"Hamilton emlékezetes sikert aratott a Hockenheimringen, miután Vettel kiesett a versenyből."
   
    Olaszország:
   
    La Gazzetta dello Sport:

"Ferrari-sokk. Micsoda hibát követett el Vettel! Elrontott egy kanyart éllovasként, és kiesett. Így szabaddá vált az út Hamilton előtt, Kimi Räikkönen pedig beért a harmadik helyre."
   
    Svájc:
  
    Blick:
"Hamilton nyerte meg a hockenheimi káoszt. A brit pilóta egy szabálytalan boxmanőver ellenére győztesnek mondhatja magát."
   
    Der Tagesanzeiger:
"Hamilton visszavette a vezetést a vb-pontversenyben Vetteltől, aki az élről kicsúszott a nedves aszfalton."
   
    Ausztria:
  
    Kurier:
"Vettel elszalasztotta a lehetőséget, hogy győzzön a nappalijában."
   
    Kronen Zeitung:
"A Ferrari sztárja kézben tartotta a hazai futamot, de a Német Nagydíj átka továbbra is fennáll: Vettel a verseny kétharmadánál a kavicságyba csúszott, és a falba csapódott."

(Az MTI szalagcímfordításait változtatás nélkül közöltük.)