Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tüdőátültetésen esett át Niki Lauda, nagyon súlyos az állapota

2018.08.02. 23:36

Sokkal súlyosabb Niki Lauda, a korábbi háromszoros F1-világbajnok állapota, mint a korábbi hírekben közölték, a 69 éves osztrák ugyanis tüdőátültetésen is átesett azon a bécsi klinikán, ahol jelenleg is ápolják. Az állapota a hírek szerint nagyon súlyos. A kórház a család kérésére nem adott bővebb tájékoztatást, az ORF ugyanakkor úgy tudja, hogy a műtét sikeres volt.

A tüdőátültetésre azután került sor, hogy Lauda az ibizai nyaralását megszakítva kórházba került, eleinte úgy tűnt, csak egy nyári megfázás döntötte le a lábáról, ám a tünetei egyre makacsabbak lettek, ekkor döntöttek a kórházi ápolása mellett.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tüdőátültetésen esett át Niki Lauda, nagyon súlyos az állapota

Egy korábbi megfázás tünetei miatt kellett a transzplantáció a korábbi háromszoros F1-világbajnoknál.

498 · Aug 02, 2018 11:36pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Lauda, aki a saját légitársasága vezetése mellett a Mercedes Forma-1-es csapatának a tanácsadója is, a betegség miatt kihagyta a Német és a Magyar Nagydíjat is.

Betegségének híre augusztus elsején, 42 évvel a majdnem tragikus nürburgringi balesetének évfordulóján derült ki. Akkor Lauda majdnem bennégett a Ferrarijában, a tűzben súlyos égési sérüléseket szenvedett, a tüdeje is károsodott.

A baleset későbbi folyományaként kétszer is veseátültetésen esett át, 1997-ben testéve, Florian, 2005-ben későbbi felesége Birgit veséjét kapta meg.