Tüdőátültetésen esett át Niki Lauda, nagyon súlyos az állapota

2018.08.02. 23:36

Sokkal súlyosabb Niki Lauda, a korábbi háromszoros F1-világbajnok állapota, mint a korábbi hírekben közölték, a 69 éves osztrák ugyanis tüdőátültetésen is átesett azon a bécsi klinikán, ahol jelenleg is ápolják. Az állapota a hírek szerint nagyon súlyos. A kórház a család kérésére nem adott bővebb tájékoztatást, az ORF ugyanakkor úgy tudja, hogy a műtét sikeres volt.

A tüdőátültetésre azután került sor, hogy Lauda az ibizai nyaralását megszakítva kórházba került, eleinte úgy tűnt, csak egy nyári megfázás döntötte le a lábáról, ám a tünetei egyre makacsabbak lettek, ekkor döntöttek a kórházi ápolása mellett.

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Tüdőátültetésen esett át Niki Lauda, nagyon súlyos az állapota

Egy korábbi megfázás tünetei miatt kellett a transzplantáció a korábbi háromszoros F1-világbajnoknál.

510 · Aug 02, 2018 11:36pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Lauda, aki a saját légitársasága vezetése mellett a Mercedes Forma-1-es csapatának a tanácsadója is, a betegség miatt kihagyta a Német és a Magyar Nagydíjat is.

Betegségének híre augusztus elsején, 42 évvel a majdnem tragikus nürburgringi balesetének évfordulóján derült ki. Akkor Lauda majdnem bennégett a Ferrarijában, a tűzben súlyos égési sérüléseket szenvedett, a tüdeje is károsodott.

A baleset későbbi folyományaként kétszer is veseátültetésen esett át, 1997-ben testéve, Florian, 2005-ben későbbi felesége Birgit veséjét kapta meg.