Erzsébet
1 °C
4 °C

Pár centin múlhat Kubica F1-versenyzése

2018.08.27. 21:02

Teljes fokozaton tért vissza a nyári szünetről a Forma-1 Spában, ami részben a meglehetősen bizonytalan pilótahelyzet miatt is volt, így nem csoda, hogy a Belga Nagydíj helyszínén elég sok pletyka keringett, illetve több, eddig ismeretlen részlet derült ki a pilóták lehetséges jövőjéről. Ezeket szedtük össze.

Így például megerősítést nyert, hogy Esteban Ocon üléspróbán járt a McLarennél, pont itt derült ki, hogy gond van az esetleges McLarenbe szerződésével. A francia pilóta 186 centiméter magas, ekkora mérettel jelenleg nem fér be a McLaren MCL33-as vázába, ha átvennék a szezonra, valamit alakítani kellene. Erre a hírek szerint a McLaren hajlandó is lenne, de nem megy azonnal, Monzára még nem lesznek kész, de szeptember közepére, a Szingapúri Nagydíjra végezhetnek a mérnökeik a szükséges módosításokkal.

Ocon magassága mellé tegyük oda, hogy a mostani McLaren-pilóták közül a 177 centis Stoffel Vandoorne a legmagasabb, tehát Ocon 9 centivel magasabb, ténylegp ár centit kell csak találni a kocsiban, hogy beférjen.

Két forgatókönyv látszik egyébként Ocon jövője kapcsán, vagy kölcsönadja a Mercedes az idény hátralevő részére, majd még egy-két szezonra a franciát a McLarennek, vagy, és itt áttérnénk egy újabb spái pletykára, maradhatna a Force Indiában, ahonnan Sergio Pérez távozhat.

Ennek némileg ellent mond, amiről Ocon beszélgetett a Belga Nagydíj időmérője után Sebastian Vettellel. A német arról érdeklődött, mit hoz a jövő Oconnak, aki a kamera közelsége ellenére elég őszintén felelt, elmondva, hogy nem maradhat a Force Indiánál, mert az egyik helyet elvitte az, akinek az apja megvette a csapatot (Lance Stroll), a másik ülés pedig azé, aki pénzt visz a csapathoz (Sergio Pérez).

Ezután jelent meg viszont Twitteren egy pletyka arról, hogy Pérez aláírt a Haashoz, ami megmentené Ocon helyét a Force Indiánál, de a Ferrari-csapatok helyzetét tovább bonyolítaná.

Ahogy Ocon a McLarennél volt, úgy Stroll a Force Indiánál lesz a Belga és Olasz Nagydíjak között üléspróbán, ami azt jelzi, hogy még a 2018-as szezonban áttennék oda a Williamsből, ahogy az várható is volt, a helyére pedig akkor Kubica mehet, ha beindul a körforgás.

Stroll ezzel kilökné Ocont a Force Indiából, aki kilökné Stoffel Vandoorne-t a McLarenből, a belga viszont nem maradna csapat nélkül, hanem némi meglepetésre a Saubernél elég sokat fizető Marcus Ericsson helyére menne, ugyanis a Sauber-főnök Frédéric Vasseur már dolgozott együtt a belgával a GP2-ben, ráadásul Vandoorne ügynöke, Alessandro Alunni Bravi igazgatói pozícióban van a Saubernél.

A 2018-as szezon hátralevő részére tehát elég sima a leosztás, ami kisebb változásokkal maradhat is akár 2019-re – a sauberes Charles Leclercet emlegetik 2019-re a Haashoz –, egyedül a Haas-Pérez-vonal kavarhatja tovább a helyzetet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?