Elég nagy fiúk vagyunk, nem kell előre átvenni a rajtot

2018.09.06. 10:42

Balul sikerült a Ferrarinak a monzai futam, a csapatot kritizáltuk mi is, hogy az első kanyarokban Räikkönen és Vettel ahelyett, hogy összedolgozva maguk mögött tartották volna a Mercedeseket, főleg Lewis Hamiltont, inkább egymással harcoltak az első helyért.

Vettel most reagált a kritikákra.

Elég idősek vagyunk már, hogy ne kelljen végigmennünk a rajtprocedúrán. Én teszem a dolgom, felkészültem rá, hogy bárkivel megküzdjek. Az első kanyarban ki akartam használni a lehetőséget, egy kicsit a második sikánban is, de nem jött be. Aztán kissé szerencsétlenül alakultak a dolgok

- utasította vissza a negatív véleményeket a német. De nem teljesen, ugyanis a a végén hozzácsapta, hogy

"nem tudom (hátrányt jelentett-e mindez), de értem, mire céloznak a kérdéssel".

A rajtot megtervezni egyébként teljesen bevett a Forma-1-ben, minden csapatnál leülnek, ha úgy alakul, hogy egymás mellől vagy mögül startolnak, pláne, ha az első sorokból, végképp, ha a legelsőből. Pláne, ha a vébért mennek.

Vettel és Räikkönen
Vettel és Räikkönen

Egyértelmű, hogy a Ferrari-menedzsment Räikkönent nem állította be a sorba, a pole-ból indulhatott, és azt épp Vettel mondta el még a rajt előtt, hogy szabadon versenyezhet a győzelemért. Ezt is tette.

Vettel most meg is erősítette az Autosporton, hogy továbbra sem számít semmi másra:

Mindenki szabadon választhat, hogy versenyez. Nekem tiszta sor, szívesen küzdök három autó ellen, sőt igazából 19 autó ellen. Azt hiszem, sosem voltam más helyzetben. Ez így van rendjén, nem is számítok semmi másra. Nálunk ez teljesen egyértelmű.

A Mercedes Hamilton csapattársát, Valtteri Bottast egyelőre szintén nem kérte, hogy segítse Hamiltont, szerencséjük volt, hogy a futam úgy alakult, hogy a finn ezt kérés nélkül is megtette, mikor az élen találta magát, sarkában a gyorsabb Räikkönennel. Mivel a stratégiája sem lett volna más, pont jól jött ki a dolog.

Bottas a napokban viszont lenyilatkozta, ha az ésszerűség azt kívánja, szívesen támogatja Hamiltont, hiszen a különbség már majdnem 100 pont köztük a világbajnokságban.