A kutyát nem érdeklik az új F1-motorok

2018.09.06. 14:02

Elismerte az FIA-elnök Jean Todt az Autosportnak, hogy a jelenlegi állás szerint nem lép be új motorgyártó a Forma-1-be a 2021-es, némileg átszabott motorszabályok érkezésével, vagyis  a kezdeti lelkesedés után a Porsche, a Cosworth és az Aston Martin sem kezdett fejlesztésbe, miután eléggé elhúzódtak az egyeztetések. Az Autosport kérdésére Todt arról is beszélt, hogy egy gyártó – szinte biztos, hogy a Porsche – elég sokáig kitartott a projekt mellett, de végül ők sem kezdtek neki a motornak.

A 2021-es új, az eredeti tervekhez képest némileg lebutított változtatásokat a szeptember közepi Szingapúri Nagydíj előtt fogadtatná el a csapatokkal, illetve a gyártókkal a Nemzetközi Automobil Szövetség.

A legfrissebb verzió szerint hangosabb, olcsóbb, kevésbé bonyolult motorok jönnek 2021-től, azt viszont elvetették, hogy kidobják a rendszerből a hőenergia-visszanyerőt, vagyis az MGU-H-t.

Todt szerint ezek után az a fontos, hogy a mostani négy gyártót (Mercedes, Ferrari, Renault, Honda) megtartsák és boldoggá tegyék, ezért nem is érezte volna fairnek, ha egy (esetleg két) új belépő kedvéért mindent felforgattak volna.