Gusztáv
3 °C
6 °C

A kutyát nem érdeklik az új F1-motorok

2018.09.06. 14:02

Elismerte az FIA-elnök Jean Todt az Autosportnak, hogy a jelenlegi állás szerint nem lép be új motorgyártó a Forma-1-be a 2021-es, némileg átszabott motorszabályok érkezésével, vagyis  a kezdeti lelkesedés után a Porsche, a Cosworth és az Aston Martin sem kezdett fejlesztésbe, miután eléggé elhúzódtak az egyeztetések. Az Autosport kérdésére Todt arról is beszélt, hogy egy gyártó – szinte biztos, hogy a Porsche – elég sokáig kitartott a projekt mellett, de végül ők sem kezdtek neki a motornak.

A 2021-es új, az eredeti tervekhez képest némileg lebutított változtatásokat a szeptember közepi Szingapúri Nagydíj előtt fogadtatná el a csapatokkal, illetve a gyártókkal a Nemzetközi Automobil Szövetség.

A legfrissebb verzió szerint hangosabb, olcsóbb, kevésbé bonyolult motorok jönnek 2021-től, azt viszont elvetették, hogy kidobják a rendszerből a hőenergia-visszanyerőt, vagyis az MGU-H-t.

Todt szerint ezek után az a fontos, hogy a mostani négy gyártót (Mercedes, Ferrari, Renault, Honda) megtartsák és boldoggá tegyék, ezért nem is érezte volna fairnek, ha egy (esetleg két) új belépő kedvéért mindent felforgattak volna.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!