Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Hill: Verstappen olyan, mint Senna volt

2018.11.13. 13:48

Max Verstappen és Esteban Ocon a két legtöbbet emlegetett F1-pilóta vasárnap óta, ütközésükről, illetve a hollandról elmondta véleményét Damon Hill is. 1996 világbajnoka az Autosportnak bővebben beszélt a történtekről, és főleg Verstappenről.

Volt még egy srác az F1-ben, aki néha teljesen szükségtelenül ütközött neki embereknek. Sennára gondolok. Ugyanaz a minta, fiatalon még nem értik a lényeget. Tiszta, hogy Oconnak nem szabadott volna az élenállóval harcolnia. De Max belement a csatába, ahelyett hogy azt mondta volna, 'ez meg mit csinál, keménynek tűnik, várjunk, minek rizikózzak'.

Senna fiatalon, de érett pilótaként is sokat ütközött, többszörös bajnokként lökdöste Michael Schumachert vagy húzott be lekörözöttnek, Eddie Irvine-nak.

Hill volt Senna utolsó csapattársa - 1994, Williams-Renault
Hill volt Senna utolsó csapattársa - 1994, Williams-Renault

Hill is egyetért tehát Lewis Hamiltonnal, aki rögtön a futam után Verstappen értelmetlen kockázatvállalását pedzegette. A 22 évvel ezelőtti bajnok - a maiak közül - pont Hamiltonhoz hasonlította Verstappent.

Nem akarom Maxet kritizálni. Amúgy is felesleges lenne, mert továbbra is reszkírozni fog, és úgy vezet, ahogy vezet. De tanulni fog belőle, és úgy vezet majd, mint Hamilton, aki mostanra szintén beletanult. Majd felfogja, milyen fontos és értékes egy győzelem, nem lehet buta dolgokkal kockára tenni.

Verstappen a balesettel biztos győzelmet bukott, pördülése miatt be kellett érnie a második hellyel. Utána Ocon még tovább idegesítette, a holland meg is lökdöste a franciát.