Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng

Megszólalt a család Schumacherrel kapcsolatban

2019.01.02. 12:07

Csütörtökön ünnepli 50. születésnapját Michael Schumacher, aki öt évvel ezelőtti síbalesete óta a külvilágtól elválasztva lábadozik svájci otthonában agysérüléseiből. A család semmit nem közölt eddig az állapotáról, barátaik nyilatkozataiból lehet talán következtetni erre, de szerdán hivatalos közleményt adtak ki.

Igaz, hogylétéről sokat nem tudunk meg ebből sem, de a semminél több:

Örülünk, hogy önökkel ünnepelhetjük holnap Michael 50. születésnapját, és a szívünk mélyéről köszönjük, hogy ezt együtt tehetjük meg. Michael büszke lehet rá, mit ért el, mi is azok vagyunk! Emlékezni akarunk a győzelmeire, a rekordjaira, az ünnepléseire. Biztosíthatjuk önöket, hogy Michael a legjobb kezekben van, és mindent megteszünk érte, ami emberileg lehetséges. Kérjük, értsék meg, hogy az egészségügyi kérdésekkel kapcsolatban az ő kívánságait követjük, és az állapotát privát ügynek tekintjük, mint eddig is tettük.

(Nagyjából ennyi a közlemény lényege.)

Közölték továbbá, hogy az 50. születésnapon virtuális múzeumot mutatnak be a hétszeres Forma-1-világbajnok sikereivel, amihez kapcsolódik a Michael Schumacher-applikáció elindítása. (A sztár hivatalos weboldalán mindenhez hozzá lehet férni.) Ezzel párhuzamosan az F1-legenda szülővárosának közelében, Kölnben kiállítás nyílik a karrierjéről.