Jean Todt Schumacherrel nézte a Brazil GP-t

2018.12.06. 11:44

Az FIA-elnök Jean Todt a német Auto Bild magazintól kapott kitüntetést a hétvégén, majd egyik nyilatkozatában a német RTL csatornát kritizálta, amiért szerinte túl sok reklámot adnak a futamok közben, így a verseny nehezen követhető.

Todt pár nappal később pontosítani akarta szavait, az Auto Bildnek azt mondta, "a riporterek és a kommentátorok nagyon kompetensek, őket nem akartam kritizálni, tudom, mennyire nehéz a munkájuk, nem akarnám őket megszólni,

MINDIG EZT TANÁCSOLTAM MICHAELNEK IS".

Motorsport.com tudósításából kiderült, Michaelen volt ferraris pilótáját, Michael Schumachert értette, természetesen rá is kérdeztek az újságírók.

Nagyon óvatos vagyok, amikor valamit nyilatkozok, de igaz, a Brazil Nagydíjat Svájcban néztem, Michaelnél. Havonta kétszer meglátogatom. Nagyon szeretem őt és a családját. Bárcsak más lenne ez az egész helyzet.

Utóbbi mondattal Schumacher állapotára utalt, a hétszeres F1-bajnok immár majdnem öt éve lábadozik síbalesete után svájci otthonában, a külvilágtól teljesen elválasztva. Todt szavai viszont egészen biztatónak tűnnek: ha együtt tudják nézni - de már akkor is, ha csak Schumacher családja körében nézi - az F1-et a tévében, az nagyon jó jel.

A család a baleset óta semmilyen információt nem ad a 49 éves volt pilóta állapotáról, szűk öt éve ez a legtöbb, amit megtudtunk róla.