Árpád
-2 °C
4 °C

Tiszta apja, ahogy a kis Schumacher vezet

2018.09.24. 11:21

Két futamot nyert a hétvégén a háromból a Forma-3 osztrák fordulójában Michael Schumacher fia, Mick Schumacher, és átvette a vezetést a bajnokságban. Különösen az első győzelme volt menő, szombaton, esőben. Ugye már a körülmények miatt is nehezebb, még ha az első helyről is indulhat az ember.

Ha megnézzük az első két körét, egyértelmű, hogy az alma nem esett messze a fájától. Ami nem volt tökéletes, az a rajtja, Robert Svarcman jobban elkapta a startot, de a kis Schumacher azonnal keresztbe ment a pályán, elzárta az ellenfél útját - ezzel a külső ívre is kényszerítette, így az első kanyarban nem tudta megelőzni a gyorsabb rivális.

A következő kanyarokban Schumacher továbbra is okosan a belső íven fordult, Svarcmannak esélye sem volt, bár ott loholt végig a sarkában. A kör utolsó harmadában a 19 éves Schumacher össze tudott rakni egy kis előnyt, így a második körben már az ideális íveket autózhatta. Na nem a szárazon ideálisakat, hanem az esőben ideális szélesebb íveket, mint aki nem ma kezdte.

Össze is jött a második kör végére 1 másodperc fór, amiből nyugodtan gazdálkodhatott a továbbiakban. Növelnie csak minimálisan sikerült, sőt végül csupán 9 tizeddel, mégis magabiztosan nyert.

Ez volt a negyedik futamgyőzelme zsinórban, később jött az ötödik is. A hatodik nem jött össze, mert vasárnap az orosz, szintén 19 éves Svarcman jobb rajtjának köszönhetően megverte.

A bajnokságban viszont élre állt Schumacher, 329 pontja van, nem kis favorit a bajnoki címre, ugyanis 49 ponttal előzi meg a második Dan Ticktumot és 69-cel a harmadik Marcus Armstrongot, miközben már csak 75 pontot lehet szerezni. Egy versenyhétvége, három futam van hátra, Hockenheimben.

Fontos még, hogy mivel harmadiknál rosszabb nem lehet a szezon végén, megkapja az F1-induláshoz szükséges licencpontokat is, így ha a Toro Rosso vagy a Ferrari komolyan gondolja, akár számolhat is vele 2019-ben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?