Tiszta apja, ahogy a kis Schumacher vezet

2018.09.24. 11:21

Két futamot nyert a hétvégén a háromból a Forma-3 osztrák fordulójában Michael Schumacher fia, Mick Schumacher, és átvette a vezetést a bajnokságban. Különösen az első győzelme volt menő, szombaton, esőben. Ugye már a körülmények miatt is nehezebb, még ha az első helyről is indulhat az ember.

Ha megnézzük az első két körét, egyértelmű, hogy az alma nem esett messze a fájától. Ami nem volt tökéletes, az a rajtja, Robert Svarcman jobban elkapta a startot, de a kis Schumacher azonnal keresztbe ment a pályán, elzárta az ellenfél útját - ezzel a külső ívre is kényszerítette, így az első kanyarban nem tudta megelőzni a gyorsabb rivális.

A következő kanyarokban Schumacher továbbra is okosan a belső íven fordult, Svarcmannak esélye sem volt, bár ott loholt végig a sarkában. A kör utolsó harmadában a 19 éves Schumacher össze tudott rakni egy kis előnyt, így a második körben már az ideális íveket autózhatta. Na nem a szárazon ideálisakat, hanem az esőben ideális szélesebb íveket, mint aki nem ma kezdte.

Össze is jött a második kör végére 1 másodperc fór, amiből nyugodtan gazdálkodhatott a továbbiakban. Növelnie csak minimálisan sikerült, sőt végül csupán 9 tizeddel, mégis magabiztosan nyert.

Ez volt a negyedik futamgyőzelme zsinórban, később jött az ötödik is. A hatodik nem jött össze, mert vasárnap az orosz, szintén 19 éves Svarcman jobb rajtjának köszönhetően megverte.

A bajnokságban viszont élre állt Schumacher, 329 pontja van, nem kis favorit a bajnoki címre, ugyanis 49 ponttal előzi meg a második Dan Ticktumot és 69-cel a harmadik Marcus Armstrongot, miközben már csak 75 pontot lehet szerezni. Egy versenyhétvége, három futam van hátra, Hockenheimben.

Fontos még, hogy mivel harmadiknál rosszabb nem lehet a szezon végén, megkapja az F1-induláshoz szükséges licencpontokat is, így ha a Toro Rosso vagy a Ferrari komolyan gondolja, akár számolhat is vele 2019-ben.