Olivér
4 °C
8 °C

Schumacher fia a Toro Rossóban?

2018.09.12. 12:42

Állítólag Mick Schumacher neve is szerepel a Red Bull-fiókcsapat tízes listáján, amelyből kikerül az istálló jövő évi két pilótája, írja a Gpfans.com.

A dolog eléggé pletykaszinten van, de tény, hogy a 19 éves tehetség kezd érdekessé válni a topcsapatok számára is: az F3-as sorozat utóbbi 10 versenyéből hatot megnyert, 3 pontra jött fel a bajnokságot vezető pilótára.

Ahhoz, hogy a Forma-1-ben versenyezhessen, 20 pontra van szüksége a szuperlicencére: meglesz ennyi, ha az F3-bajnokságon az első háromban végez - ami jelenlegi formája alapján szinte biztos.

Kimi Räikkönen és Mick Schumacher a legutóbbi Olasz GP időmérője után
Kimi Räikkönen és Mick Schumacher a legutóbbi Olasz GP időmérője után

A Toro Rossónak pillanatnyilag egy pilótája sincs a következő szezonra, és nem is nagyon tolonganak a kihagyhatatlan nevek. Esteban Ocon az egyetlen, aki magától értetődő döntés lenne, de őt meg bizonyos okok miatt nem akarják.

A kis Schumacher immár nem csak neve miatt, de gyorsasága alapján is az esélyesek között van, akár úgy is, hogy 2020-ban ültetnék be, jövőre még az F3-ban vagy az F2-ben helyeznék el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?