F1: az Alfa Räikkönen miatt rendelte vissza Ericssont

2019.08.29. 08:48

Meglepő sms-t kapott a héten Marcus Ericsson a Racer.com szerint: az Indycarban versenyző pilótát Európába rendelte Forma-1-es csapata, az Alfa Romeo a hétvégi Belga Nagydíjra.

A svéd idén ment át az amerikai sorozatba, de az Alfa tartalékja is maradt, és nagyon úgy tűnik, számítanak rá a spái futamon. Az Alfánál Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi a két állandó versenyző, előbbi 31, utóbbi 1 pontot szerzett idén, el lehet képzelni, melyiküket cserélhetik le, ha erről lenne szó. 

Marcus Ericsson
Marcus Ericsson

Ericsson elméletileg nem fog versenyezni Belgiumban, hanem az egyik pénteki szabadedzésen próbálhatják ki.

A Motorsport.com ellenben arról ír, hogy Kimi Räikkönennel lehet valami, miatta hívták vissza harmadik bevethető emberüket. Állítólagos lábsérülésről pletykálnak, és hogy péntek délelőtt, az első F1-tréningen a finn kipróbálja magát a kocsiban, aztán meglátják. Ezt később a finn pilóta maga is megerősítette, izomhúzódást emlegetett, hozzátéve, hogy nincs nagy baj, de a biztonság kedvéért lépniük kellett.

A hétfőn 29 éves Ericsson 2014 és 2018 között állandó tagja volt a Forma-1-nek, a Caterham istállónál kezdett, majd három éven át a Saubernél ment, tavaly a Sauberből Alfává alakuló csapatnál indult.

A spái F1-hétvége pénteken kezdődik az első két szabadedzéssel.