A vártnál is jobban néz ki a nagy felni az F1-kocsin

2019.09.12. 10:03

A franciaországi Paul Ricard versenypályán teszteli a Renault a Forma-1 gumiszállítójával, a Pirellivel közösen a bajnokságba 2021-ben érkező 18 colos felniket, és az első képek alapján még a vártnál is jobban néz ki a nagyobb méretű kerék az autókon.

A Renault a tavalyi, 2018-as F1-kocsival vesz részt a teszten, az autót pedig a francia csapat orosz tartalékpilótája, Szergej Szirotkin vezeti. A Pirellit a későbbi fejlesztésekben egyébként a Williams segíti majd, az ő részvételükre egyébként a többi csapat bólintott rá, mert úgy tartották, hogy a lehetséges jelöltek közül nekik van a legnagyobb lemaradásuk a többiekhez képest, vagy bár előnyükre válik, hogy már ilyen korán tapasztalatot szereznek az új felniről és gumiról, de pont a hátrányuk miatt nem számottevő ez a plusz az angoloknak.

A csütörtök reggel, a Pirelli által közölt videóra érkezett első reakciók alapján az eddig szkeptikus szurkolók is többnyire elismerik, hogy jól mutat – az egyelőre még csak fekete – felni, amin gyönyörűen átvillan az izzó fékbetét. A csapatok a későbbiekben persze a kocsi festéséhez igazíthatják majd a felnik színét, amitől csak még jobban néznek majd ki az autók.

A 18 colos felniket hivatalosan a hétvégén, az Olasz Nagydíj helyszínén mutatta be az FIA és a Pirelli – a Forma-1-be 2021-ben, a Forma-2-be viszont már jövőre érkeznek ezek.

Mit gondol a 2021-ben érkező 18 colos felnikről?