Orsolya
9 °C
21 °C

Mindkét pénteki szabadedzés elmaradt az F1-es Eifel Nagydíjon

2020.10.09. 16:18
A délelőttihez hasonlóan a délutáni szabadedzést sem tudták megrendezni pénteken a Forma–1-es Eifel Nagydíjon – írja az MTI.

A Nürburgringen nem változott az időjárás, amely változatlanul esős, ködös maradt. Az edzést – miként délelőtt – előbb 30, majd újabb 30 perccel csúsztatták, négy órakor pedig bejelentették, hogy a versenyautók ezúttal sem hajthatnak ki a bokszutcából.

Michael Masi versenyigazgató az első szabadedzés során a televíziós közvetítésben elmondta, a kórház túlságosan távol helyezkedik el a pályától, mentőhelikopterre pedig mindenképpen szükség lenne a létesítmény területén. Hozzátette, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) szempontjából a legfontosabb a résztvevők biztonsága, ezért ha a helikopter nem tud leszállni, akkor nem tartják meg a tréninget.

A gyakorlás hiánya két Forma–2-ben versenyző pilóta számára lehet igazán bosszantó. Mick Schumacher, a hétszeres világbajnok Michael fia ezen a napon mutatkozott volna be az F1-ben, az edzésen az Alfa Romeo egyik autóját vezette volna, míg a brit Callum Ilott az egyik Haas volánja mögött körözhetett volna a Nürburgringen.

A további program:

szombat:

3. szabadedzés 12.00

időmérő edzés 15.00

vasárnap:

futam 14.10