16:00, December 06.
Marokkó 0
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 0
Svájc 0
A legutóbbi Formula–1-es versenyen volt minden, ami miatt érdemes árgus szemekkel figyelni a száguldó cirkuszt. Nagy taktikai harc, hatalmas balesetek és elképesztő drámák. Végül az egész hétvégén remekül teljesítő Sergio Pérez győzött, Sebastian Vettel hamvaiból feltámadva a második lett az Aston Martinnal, míg Pierre Gasly sokadszorra is sikerrel halászott a zavarosban, és felállhatott a dobogó legalsó fokára.

Az azeri nagydíjat leszámítva a legelső, még európai nagydíjként futó itteni verseny mindig bővelkedik izgalmakban, és ez 2021-ben sem volt másképp. Max Verstappen a futam vége előtt három körrel addig tökéletesen végezte a dolgát, majd jött a dráma, és a holland egy bal hátsó defekt miatt a falban végezte, ahogy korábban Lance Stroll is.

Ekkor úgy tűnt, a címvédő Lewis Hamilton nagyot nyerhet a második helyével, és sok ponttal elhúzhat az ifjú trónkövetelőtől, ám ismét kiderült, hogy az élet a legnagyobb rendező: a brit tőle szokatlan, elképesztő hibát vétett, és egy kapcsoló megnyomásával pontzónán kívülre helyezte magát az újraindításkor.

Így egyik vb-aspiráns sem szerzett pontot, nem úgy Sergio Pérez, aki megmutatta, mire képes, és megcsinálta azt, amiért a Red Bull szerződtette: a futam közben remekül védte Verstappent Hamilton támadásaitól, majd a holland kiesését követően begyűjtötte a győzelmet.

Sebastian Vettel, akit jó volt újra mosolyogni és örülni látni, remek versenyt futott, ahogyan Pierre Gasly is az AlphaTaurival. A vb-pontversenyben maradt a négypontos Verstappen-előny Hamiltonnal szemben, azonban a Mercedes nem lehet nyugodt a következő futamok előtt, mert pszichológiailag és technikailag lemaradt a Red Bulltól az utóbbi versenyeken.

A Bukótér aktuális adásában többek között az alábbi témákat is érintettük:

  • A Ferrari egy körön már erős, de a versenytempó más tészta.
  • Nagy taktikai csatát nyert a Red Bull, miután Pérez is Hamilton elé került.
  • Mi történik Valtteri Bottasszal? Maradhat a finn egész évben?
  • Stroll és Verstappen is nagyot bukott, mennyire ludas a Pirelli?
  • Az élet x-re játszik, Hamilton hogyan nézhette be ezt ennyire?
  • Pérez megérkezett a fedélzetre, Vettel újra a régi, Gasly megint remekül halászott a zavarosban.
  • A Mercedes ideges, most van először méltó kihívója.