Különleges festéssel tiszteleg a Red Bull az F1-ből távozó Honda előtt

GettyImages-1345462128
2021.10.08. 11:47
Különleges külsővel versenyzik Törökországban a Red Bull Formula–1-es csapata. A fehér–piros festéssel a száguldó cirkuszból kiszálló Honda előtt tiszteleg az istálló.

Az eredeti versenynaptár szerint a mostani versenyhétvégén Japánba látogatna a Formula–1 mezőnye. A koronavírus-járvány miatt végül idén is kimarad a szuzukai pálya, hazai búcsúzásra pedig nem lesz lehetősége a Hondának, hiszen a motorgyártó az év végén kiszáll a száguldó cirkuszból. A legendás vállalat 2015-ben tért vissza az F1-be, először a McLarennel működött együtt, ám a kapcsolat nem volt gyümölcsöző. 2018-tól a Toro Rossónak, majd 2019-től a Red Bullnak is a Honda szállította a motorokat, ám a hibrid-éra végén a legendás gyártó ismét búcsút int a Formula–1 világának.  

A Red Bull ezzel a különleges festéssel szeretett volna elköszönni a cégtől, emellett a japán szurkolóknak is imponált volna a külső. A fehér-piros festést az első futamgyőztes Honda ihlette. Az 1965-ös Mexikói Nagydíjon Richie Ginther a Honda RA272-vel szerezte a gyártó első győzelmét. A versenyautót két éve Max Verstappen is kipróbálhatta:

A Red Bull mellett a fiókcsapat is részt vesz a köszönetnyilvánításban, bár jóval kisebb felhajtással. Az AlphaTauri hátsó szárnyán a japán ありがとう(arigato), azaz „köszönöm” szó kapott helyet, mely a Red Bull több elemére, illetve Verstappenék tűzálló ruhájára is felkerült.

A fehér kinézet sokak szerint jobban néz ki, mint a már megszokott sötétkék–piros–sárga festés. Ön mit gondol? 

Önnek melyik festés tetszik jobban?

(Borítókép: Max Verstappen a fehér–piros Red Bullal Isztambulban. Fotó:  Dan Istitene / Getty Images)