Brutális baleset a Szaúdi Nagydíj F2-es futamában – videó

GettyImages-1357304745
2021.12.05. 17:44

Borzalmas balesettel kezdődött a Formula–2-es Szaúdi Nagydíj fő futama. A startnál a 3. pozícióból rajtoló Theo Pourchaire kocsija beragadt, és bár minden, vele egy sorból induló versenyző ki tudta kerülni, a másik oszlopból, a 18. helyről startoló Enzo Fittipaldi pont mögé vágott ki, és már nem tudta megakadályozni a becsapódást. Az ütközés akkora erejű volt, hogy több, nagy méretű leszakadó alkatrész is a bokszutcában landolt.

A futamot piros zászlóval félbeszakították, a többi pilótát a pitbe rendelték. Azonnal megkezdődött Pourchaire és Fittipaldi mentése, de körülbelül fél órán keresztül semmilyen információ nem érkezett róluk, ami aggodalomra adott okot.

Később aztán újraindították a versenyt, de egy újabb karambol miatt végül leintették, a versenyzők felezett pontokkal gazdagodtak. A futamot Oscar Piastri nyerte Robert Svarcman és Ralph Boschung előtt.

Ami azonban ennél jóval fontosabb:

a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalos tájékoztatása szerint Pourchaire és Fittipaldi is eszméleténél volt, amikor kimentették őket az autójukból, mentőautóval, illetve helikopterrel a dzsiddai kórházba szállították őket, ahol további vizsgálatok várnak rájuk.

(Borítókép:  Dan Mullan / Getty Images)