Max Verstappen végre megkapta Herendi-trófeáját

2023.08.29. 17:04
Az idei Formula–1-es Magyar Nagydíj egyik legérdekesebb története volt, hogy a futamgyőztes Max Verstappen herendi porcelán trófeáját Lando Norris egy véletlen mozdulattal széttörte. A holland kétszeres világbajnok milliókat érő porcelánjának újragyártott példányát most kapta kézhez.

Emlékezetes, hogy a Formula–1-es Magyar Nagydíj dobogós ceremóniáján a harmadik helyen végzett Lando Norris pezsgős trükkje közben a palackot az emelvényhez verte, aminek következtében a Herendi-trófea leborult, és széttört. A magyar porcelánmanufaktúra rögtön jelezte: újragyártják a trófeát.

Az új darabon hosszú hetekig dolgoztak, majd elkészültével Max Verstappen kedden vehette kézhez serlegét. Az eseményről a holland világbajnok, és a „bűnös” Lando Norris is hírt adott, a Herendi-trófeát pedig a manufaktúra vezérigazgatója, Simon Attila adta át Verstappen számára. 

A Red Bull pilótája így végre megkapta trófeáját, Lando Norris pedig egy számlát kapott, azt viszont nem tudni, hogy tényleg a brit versenyző állta-e a herendi porcelánból készült serleg újragyártásának milliós költségeit.