Súlyos vádak miatt belső vizsgálat indult Max Verstappenék csapatfőnöke ellen

2024.02.05. 15:31
A Formula–1-ben szereplő Red Bull Racing csapatfőnöke, Christian Horner ellen belső vizsgálat indult, miután súlyos vádakat fogalmazott meg vele szemben egyik hölgyalkalmazottja – erről számoltak be sajtóértesülések alapján.

Elsőként német és holland sajtóorgánumok jelentették, hogy a Red Bull Racing felső vezetése belső vizsgálatot kezdeményezett Christian Horner ellen, mivel a vádak szerint a csapatfőnök nem megfelelően viselkedett egyik hölgyalkalmazottjával. A vizsgálat tényét maga az F1-es istálló is megerősítette, azonban azt még nem tudni, hogy pontosan mi áll a súlyos vádak mögött. 

Christian Horner
Christian Horner
Fotó: Getty Images

Miután a vállalat tudomást szerzett a közelmúltban megfogalmazott vádakról, egy független vizsgálatot indított. A jelenleg folyamatban lévő eljárást egy erre specializált külső jogász végzi. A vállalat rendkívül komolyan veszi az efféle ügyeket, és a vizsgálatot a lehető leghamarabb le szeretné zárni. További részletek közlését jelenleg nem tartjuk helyénvalónak 

– írta közleményében a Max Verstappent és Sergio Pérezt foglalkoztató istálló. Az F1-Insider újságírója, Ralf Bach hozzátette, hogy már az alpesisí-világkupa januári versenyén – amelyen a száguldó cirkusz számos tagja megjelent – szóbeszéd tárgya volt Horner nem megfelelő viselkedése, és hogy valaki súlyos vádakkal illette a csapatfőnököt. 

A súlyos vádakról a Red Bull sportrészlegét irányító Oliver Mintzlaffnak is tudomása van, és komolyan veszi az ügyet. Az osztrák istálló 2024-es versenyautójának bemutatóját február 15-én tartja, míg a szezon február utolsó hétvégéjén rajtol Bahreinben.