A Red Bull tanácsadója szerint nem tarthat ki dominanciájuk a szezon végéig

2024.03.20. 16:04
A Formula–1-ben szereplő Red Bull Racing tanácsadója, Helmut Marko szerint valószínűtlen, hogy a versenynaptár mind a 24 futamán az osztrák istálló egyik pilótája győzedelmeskedjen. Korábban még sosem volt arra példa, hogy egyetlen csapat nyerje meg az összes nagydíjat egy szezonon belül.

A Red Bull Racing – legfőképpen Max Verstappen – dominanciája már hosszú évek óta nyomasztó a Formula–1-ben, amelyet emiatt rengeteg kritika ér a sportág rajongóinak körében. Mint ismert, az osztrák istálló a tavalyi 22 futamból 21-et megnyert, mindössze a Szingapúri Nagydíjon aratott győzelmet a Ferraris Carlos Sainz, így felmerül a kérdés, hogy 

idén teljesíthet-e tökéletes szezont a Red Bull? 

A 2024-es naptárból ugyan még csak két versenyhétvége telt el, de mindkét futamon Max Verstappen hatalmas fölénnyel győzedelmeskedett, a második helyen pedig csapattársa, Sergio Pérez futott be. A Red Bull a megszerezhető pontokból mindössze egyet hullajtott el, mivel Charles Leclerc futotta a leggyorsabb kört a Szaúdi Nagydíjon. Ennek ellenére az osztrák istálló tanácsadója, Helmut Marko véleménye szerint valószínűtlen, hogy kitartson dominanciájuk a szezon végéig. 

Még csak két futam ment le a huszonnégyből. Az időmérőn sokkal szorosabbá vált a küzdelem, csak Max Verstappen semmiből előhúzott körei jelentették a különbséget, és ezért szereztünk két pole pozíciót. Amikor olyan helyszínekre érkezünk, mint Monaco és Szingapúr, ahol meglehetősen nehéz előzni, máris másképp festhet a helyzet. Mindenesetre én nem fogadnék rá, hogy huszonnégy győzelmünk lesz

– mondta a tanácsadó az OE24-nek adott nyilatkozatában, amelyben elismerte, hogy a hétvégén esedékes, Ausztrál Nagydíjon is a Red Bull Racing lesz a legfőbb favorit a győzelemre. Az osztrák csapat tavaly diadalmaskodott Melbourne-ben, akkor egy viszonylag eseménydús futamon Verstappen futott be elsőként, Lewis Hamilton lett a második, míg a harmadik helyen Fernando Alonso végzett. 

A Formula–1-es Ausztrál Nagydíj első két szabadedzését pénteken magyar idő szerint hajnalban, valamint kora reggel rendezik, az időmérőre szombat reggel 6 órakor kerül sor, a futam pedig vasárnap 5 órakor rajtol.