Valér
-2 °C
0 °C

Csodák pedig nincsenek

2000.03.23. 15:24
Ahogy igazából számítani lehetett rá, nem történt meglepetés a Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában: a "nagyok" kivétel nélkül továbbléptek. A legnagyobb vesztes cím a Dinamo Kijevet illeti, aki legyőzte ugyan a Bayernt, de a csoport másik összecsapása nem a szájuk íze szerint alakult.

A keddi játéknapon ezúttal az "A" és a "B" csoport tagjai léptek pályára. Az előbbiben a Porto úgy érkezett a már kiesett Hertha otthonába, hogy tudta számára a döntetlen is elég, míg a hazaiak közül Jürgen Röber edző többeket is a hétvégi bajnokira pihentetett. A mérkőzés tétnélküliségét a nézőszám mutatta a legjobban: amíg a berliniek hétvégi Bundesliga meccsét 75 ezren látták a helyszínen, addig a Portora csak harmadennyien voltak kíváncsiak. A találkozó nem is hozott nagy játékot, a portugálok kihasználták a mérkőzés egyetlen helyzetét - s ezzel nyertek. A kvartett másik mérkőzésén a Barcelona erősen "átalakított" csapattal is megverte a sorsába beletörődő Spartát, akit annyira megbénított a lehetőség, hogy továbbjuthat, hogy játékosai a ziccerek mellett még egy tizenegyest is elhibáztak.

Hiába reménykedett a Fiorentina, hogy a múlt héten továbbjutott Manchester ugyanúgy küzd Valenciában, mint tette azt ellenük, a spanyolországi derbi békés 0-0-val ért véget. Persze a firenzeiek továbbjutása nemcsak ezen múlott, hisz nekik feltétlenül le kellett volna győzni a harmatgyenge és tartalékos Bordeaux-ot. Mivel ez a meccs is döntetlen lett, így az olaszok még csak nem is háboroghatnak.

Szerdára tehát már csak két kiadó hely maradt a negyeddöntőben, és négy csapat álmodhatott még a továbbjutásról. A "C" csoportban a Bayern eljátszhatta volna a döntőbíró szerepét, de mint már a múlt héten utaltam rá, a münchenieket ez nem izgatta fel túlságosan: simán kikaptak Kijevben. Ez azonban csak a szép halált jelentette a Dinamonak, hisz a Rosenborg sem akart beleszólni a nagyok dolgába, és nem állt ellen a Realnak. Itt is győztek tehát a nagyok, a kicsik csak a mesékben szoktak.

A legnagyobb izgalmakat a "D" csoport ígérte, ahol a Chelsea ugyan már továbbjutóként lépett pályára, de a másik negyeddöntős és a csoportelső kiléte még teljesen nyitott volt. A Lazio úgy lépett pályára Londonban, hogy tudta, neki jó ugyanaz eredmény, amit a Feyenoord Marseille-ben produkál. A rómaiak erre még rá is tettek egy lapáttal, hisz a második félidőben eltüntették Vialli "angoljait", s ezzel a csoport élén végeztek, míg a rotterdamiak csak egy gyenge döntetlenre voltak képesek a francia bajnokságban kiesés ellen küzdő Olimpique ellen.

A kissé hosszúra nyúlt csoportküzdelmek után most már valódi izgalmak, ki-ki meccsek következnek. Elsőként mindjárt a pénteki sorsolás.

Eredmények, helyezések

"A" csoport "B" csoport
Hertha BSC - FC Porto 0-1 (0-0) AC Fiorentina - Girondins Bordeaux 3-3 (0-1)
Sparta Praha - FC Barcelona 1-2 (1-0) FC Valencia - Manchester United 0-0
1. Barcelona 16p 1. MU 13p
2. Porto 10p 2. Valencia 10p
3. Sparta 5p 3. Fiorentina 8p
4. Hertha 2p 4. Bordeaux 2p


"C" csoport "D" csoport
Dinamo Kijev - FC Bayern München 2-0 (1-0) Chelsea FC - SS Lazio 1-2 (1-0)
Rosenborg BK Trondheim - Real Madrid 0-1 (0-1) Olimpique Marseille - Feyenoord Rotterdam 0-0
1. Bayern 13p 1. Lazio 11p
2. Real Madrid 10p 2. Chelsea 10p
3. Dinamo Kijev 10p 3. Feyenoord 8p
4. RBK 1p 4. OM 4p

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!