16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Csodák pedig nincsenek

2000.03.23. 15:24
Ahogy igazából számítani lehetett rá, nem történt meglepetés a Bajnokok Ligája középdöntőjének utolsó fordulójában: a "nagyok" kivétel nélkül továbbléptek. A legnagyobb vesztes cím a Dinamo Kijevet illeti, aki legyőzte ugyan a Bayernt, de a csoport másik összecsapása nem a szájuk íze szerint alakult.

A keddi játéknapon ezúttal az "A" és a "B" csoport tagjai léptek pályára. Az előbbiben a Porto úgy érkezett a már kiesett Hertha otthonába, hogy tudta számára a döntetlen is elég, míg a hazaiak közül Jürgen Röber edző többeket is a hétvégi bajnokira pihentetett. A mérkőzés tétnélküliségét a nézőszám mutatta a legjobban: amíg a berliniek hétvégi Bundesliga meccsét 75 ezren látták a helyszínen, addig a Portora csak harmadennyien voltak kíváncsiak. A találkozó nem is hozott nagy játékot, a portugálok kihasználták a mérkőzés egyetlen helyzetét - s ezzel nyertek. A kvartett másik mérkőzésén a Barcelona erősen "átalakított" csapattal is megverte a sorsába beletörődő Spartát, akit annyira megbénított a lehetőség, hogy továbbjuthat, hogy játékosai a ziccerek mellett még egy tizenegyest is elhibáztak.

Hiába reménykedett a Fiorentina, hogy a múlt héten továbbjutott Manchester ugyanúgy küzd Valenciában, mint tette azt ellenük, a spanyolországi derbi békés 0-0-val ért véget. Persze a firenzeiek továbbjutása nemcsak ezen múlott, hisz nekik feltétlenül le kellett volna győzni a harmatgyenge és tartalékos Bordeaux-ot. Mivel ez a meccs is döntetlen lett, így az olaszok még csak nem is háboroghatnak.

Szerdára tehát már csak két kiadó hely maradt a negyeddöntőben, és négy csapat álmodhatott még a továbbjutásról. A "C" csoportban a Bayern eljátszhatta volna a döntőbíró szerepét, de mint már a múlt héten utaltam rá, a münchenieket ez nem izgatta fel túlságosan: simán kikaptak Kijevben. Ez azonban csak a szép halált jelentette a Dinamonak, hisz a Rosenborg sem akart beleszólni a nagyok dolgába, és nem állt ellen a Realnak. Itt is győztek tehát a nagyok, a kicsik csak a mesékben szoktak.

A legnagyobb izgalmakat a "D" csoport ígérte, ahol a Chelsea ugyan már továbbjutóként lépett pályára, de a másik negyeddöntős és a csoportelső kiléte még teljesen nyitott volt. A Lazio úgy lépett pályára Londonban, hogy tudta, neki jó ugyanaz eredmény, amit a Feyenoord Marseille-ben produkál. A rómaiak erre még rá is tettek egy lapáttal, hisz a második félidőben eltüntették Vialli "angoljait", s ezzel a csoport élén végeztek, míg a rotterdamiak csak egy gyenge döntetlenre voltak képesek a francia bajnokságban kiesés ellen küzdő Olimpique ellen.

A kissé hosszúra nyúlt csoportküzdelmek után most már valódi izgalmak, ki-ki meccsek következnek. Elsőként mindjárt a pénteki sorsolás.

Eredmények, helyezések

"A" csoport "B" csoport
Hertha BSC - FC Porto 0-1 (0-0) AC Fiorentina - Girondins Bordeaux 3-3 (0-1)
Sparta Praha - FC Barcelona 1-2 (1-0) FC Valencia - Manchester United 0-0
1. Barcelona 16p 1. MU 13p
2. Porto 10p 2. Valencia 10p
3. Sparta 5p 3. Fiorentina 8p
4. Hertha 2p 4. Bordeaux 2p


"C" csoport "D" csoport
Dinamo Kijev - FC Bayern München 2-0 (1-0) Chelsea FC - SS Lazio 1-2 (1-0)
Rosenborg BK Trondheim - Real Madrid 0-1 (0-1) Olimpique Marseille - Feyenoord Rotterdam 0-0
1. Bayern 13p 1. Lazio 11p
2. Real Madrid 10p 2. Chelsea 10p
3. Dinamo Kijev 10p 3. Feyenoord 8p
4. RBK 1p 4. OM 4p  • Hírek
  • Hírek