16:00, November 30.
Ausztrália 1
Dánia 0
al-Dzsanúb Stadion D csoport
16:00, November 30. ÉLŐ
Tunézia 1
Franciaország 0
Education City Stadion D csoport
20:00, November 30.
Lengyelország 0
Argentína 0
974 Stadion C csoport
20:00, November 30.
Szaúd-Arábia 0
Mexikó 0

Tápiószentmárton - Hungária körút: 4000-2000

2000.04.11. 21:26
Április negyedike után, május elseje előtt, ,,piros betűs" ünnepnap volt a keddi Tápiószentmártonban. Az 5000 lakosú község focistái a Magyar Kupa elődöntőjében fogadhatták a PNB-s Vasast.
A vendégeket karneváli hangulat fogadta
Az 5000 fő azért érdemel említést, mert a mérkőzést 4000-en tekintették meg, ami természetesen nézőcsúcs. A piros-kék hívek is kitettek magukért, hiszen a keddi munkanap ellenére mintegy ötszázan kísérték el csapatukat a fontos mérkőzésre.

A vendégeket karneváli hangulat fogadta. Már a kora délutáni órákban folyt a sör, gyülekeztek az emberek, megjelentek a szotyi- és egyéb árusok. A vendéglátó ipari egységek felemelték a kisfröccs árát (amin legjobban az eredeti árakhoz szokott Szentmártoniak bosszankodtak), nyereséget realizálhattak a szervezők is.

Szóval fociünnep. Nem vagyunk manapság hozzászokva. Viszont amit minden PNB- s meccsen észlelhetünk - a bunkó biztonságiak és rendőrök - az innen sem hiányzott. Igaz, úgy illettek a képbe, mint Piroska a Hófehérkébe. A jó kedvet azonban ez sem tudta elrontani. Sőt az eredmény sem.

A Vasas nem nézte le az ellenfelét
A hazai (és térségbeli) szurkolók a játékosokkal egyetemben jutalomjátéknak tekintették az összecsapást, tudták, hogy nincs esélyük az újabb bravúrra. Ennek ellenére jól tartották magukat, hiszen Kabát fejesgólja után Simon Balázs - egy vitatható 11-esből - egyenlített. Pedig a Vasas nem nézte le az ellenfelét, kellő komolysággal indultak neki a mérkőzésnek. A tét is nagy volt számukra, hiszen a döntőbe jutás valószínűleg a nemzetközi kupák valamelyikében való indulást is eredményezi. A Dunaferr elleni rangadó előtt azonban nem tették magukat annyira oda a játékosok. Nem úgy az NB III-as csapat. Néhol már durva játékkal ,,örvendeztették" meg a fanatikusokat (Juhár és Mónos is súlyos sérülést szenvedhetett volna - ez szerencsére nem következett be). A második félidőre elfogyott az erő a szimpatikus kiscsapatnál, kiütközött az osztálykülönbség (bár a PNB mezőnyét elnézve néhány csapat helyére akár még oda is férhetne a Germán SE...), és jöttek a Vasas gólok. Előbb Kabát volt ismét eredményes, majd Tiber vette be kétszer Tímár kapus hálóját.

A vége előtt negyed órával a hazai szurkolótábor ,,Szép volt fiúk!" felkiáltással üdvözölte ,,sztárjait" és köszönte meg eddigi teljesítményüket. Mindenesetre ez volt az az összecsapás, ahol nem a végeredmény volt a lényeg. Sőt, még csak nem is maga a meccs. A körítés, a hangulat, a várakozás és lelkesedés visszahozta a ,,Régi idők focija" hangulatát.

Persze a találkozó végén megjegyezték a szurkolók: azért jöttünk, hogy focit lássunk. Jó focit. Ez elmaradt, de attól még folyt a sör, drága volt a kisfröccs, ünnepelt a négyezres közönség.

A másik elődöntőben a Hungária körúton 4-0-ra nyertek a hazaiak a Debrecen ellen. Azt az összecsapást kétezren látták...

Germán SE-Tápiószentmárton - Vasas Danubius Hotels 1-4 (1-1)

Tápiószentmárton, 4000 néző, V: Kassai
Tápiószentmárton: Tímár (Boda, 86.) - Bató - Pálinkás, Nagy Z., Kézér - Baranyai, Gulácsi (Nagy P., 79.), Tóth I., Simon - Molnár (Mózes, 68.), Bori
Vasas: Kövesfalvi - Juhár - Tóth A., László -Mónos, Zováth, Szili, Galaschek, Aranyos (Bekő, 76.) - Tiber, Kabát (Sowunmi, 74.)
Gólszerzők: Simon (26. - 11-esből), illetve Kabát (23., 48.), Tiber (54., 72.)
Sárga lap: Pálinkás (60.), illetve Tóth (44.), Zováth (66.)  • Tippek
  • Hírek