Ronaldo: lenni vagy nem lenni

2000.04.14. 14:33
Hat perc negyven másodpercig tartott a nagy dirrel-dúrral beharangozott visszatérés Ronaldo számára. Az Internazionale brazil csatára a Lazio - Inter Olasz Kupa döntő 58. percében lépett pályára, majd alig hét perc után egy cselsorozat közben fájdalmas üvöltéssel a földre bukott. A diagnózis térdszalag-szakadás.

Ronaldo a földön
Térdszalagszakadás
Nincs szerencséje a sokak által a világ legjobbjának tartott brazilnak. A még mindig csak 24 éves csatár immár négy éve csak elvétve tud pályára lépni, hiszen ahogy visszatérne egyik sérülése után, rögtön jön az újabb kényszerpihenő. A kupadöntő előtt is 5 hónapos kihagyásra kényszerült, éppen ezért várta mindenki lélegzetvisszafojtva visszatérését. Nem jött össze.

Csütörtök este tehát újabb műtét várt rá, de Ronaldo bízott párizsi orvosában. Az biztos, hogy Gerard Saillant professzor ismeri a beteget, hisz ő műtötte legutóbb is a térdét. Azt, amely most újra elszakadt. Természetesen a francia biztos a játékos felépülésében, de ezzel a véleménnyel sokan nem értenek egyet: vannak orvosok, akik kizártnak tartják, hogy Ronaldo újra játszani fog, mások pedig a cseppet sem bíztató 50% esélyt emlegetik.

Ő volt a világ legjobb focistája
Ha csak a játékos akaraterején múlna, akkor biztos, hogy visszatérne, hisz eddig mindig sikerült neki. 1996-ban két hónapot kényszerült kihagyni a jobb térdének szalagsérülése miatt, majd a franciaországi világbajnokság után (a vb-döntő máig eldöntetlen kérdése, hogy volt-e epilepsziás rohama vagy sem) a bal térdszalagok rakoncátlankodtak. Alig, hogy felépült, térdei ismét felmondták a szolgálatot - 4 hónapra harcképtelenné vált. A visszatérést kissé elhamarkodta, ugyanis 1999 januárjában ,,sikerült" rásérülnie - újabb két hónap. Következett egy relatíve panaszmentes időszak, márciustól novemberig tudott játszani, bár nem merte igazán terhelni a lábait, s emiatt kondicionális problémái voltak. Novemberben újra kés alá kellett feküdnie, s most próbálkozott meg a visszatéréssel. Nem kellett volna.

Sérülése óriási érdeklődést váltott ki, sorsáért rengetegen aggódnak, s ezt mi sem bizonyítja jobban, mint, hogy az Inter honlapját lehetetlen behívni.  • Tippek
  • Lakáshitel