Újra bajnok a Manchester

2000.04.25. 11:45
Pénteki, Southhampton elleni 3-1-es győzelmével megvédte bajnoki címét a MU, és ezzel valamennyire kárpótolta szurkolóit a szerdai BL-kudarc miatt. Alex Fergusson gárdája hétfőn már bajnokként fogadhatta a Chelsea-t, és Dwight Yorke duplájával legyőzte a londoniakat.

A Southhampton elleni 3-1-es győzelmével megvédte bajnoki címét a MU
A Chelsea számára rendkívül rosszkor jött a vereség, hisz ezzel Vialli csapata ismét lépéshátrányba került a BL indulásért folyó harcban. Az Arsenal ugyanis hatalmas csatában győzni tudott a biztos kieső Watford otthonában, és a Liverpool is pontot szerzett a városi derbin az Everton ellen. A dobogóért folyó harc negyedik csapata, a Leeds pontot vesztett Newcastle-ben, de még így is két pont az előnye a londoni kékekkel szemben.

A Bundesligában továbbra is nagy a versenyfutás a Bayer és a Bayern között. A Leverkusen Brémában, míg a nagy rivális München Dortmundban tudott győzni, ezzel maradt köztük a három pontos különbség a gyógyszergyáriak javára. Kellemes meglepetés a tavaszt rosszul kezdő Hertha menetelése, Dárdai és Király csapata - megszabadulva a BL kínjaitól - már a negyedik a táblázaton, és ez ugye újra Bajnokok Ligája indulást ér. Nehéz helyzetbe került viszont Bódog Tamás klubja az SSV Ulm, akik már a kiesést jelentő 16. helyre csúsztak vissza. Helyzetük messze nem reménytelen, de nagyon meg kell majd küzdeniük a bennmaradásért.

Bombameglepetés született a francia Ligakupa döntőjében. A Stade de France 80000 nézője meglepve figyelte, amint a második ligás Gueugnon az utolsó félórában kiüti a jóval esélyesebb PSG-t. A kiscsapatból Trapasso a 65., míg Flauto a 90. percben vette be Casagrande kapuját, fennállása legnagyobb sikeréhez juttatva ezzel klubjukat.

Ismét nem a játék miatt került a figyelem központjába a Barcelona. A katalánok a szombati bajnokin simán verték a gyakorlatilag már másodosztályú Sevillát, de nem emiatt hangos tőlük a sajtó. Van Gaal mester csapata ugyanis nem állt ki az Atletico Madrid elleni Spanyol Kupa-elődöntő visszavágójára, ugyanis 22 fős keretéből kilencen különböző válogatottak edzőtáboraiban készülnek a szerdai mérkőzésekre, ketten eltiltottak vagy sérültek, így csak 11 játékos maradt a keretben - közülük ketten kapusok. A Barca kérte a meccs elhalasztását, de a szövetség nem járult hozzá. Van gall kedd délután kijelölte ugyan a kezdőcsapatot (Arnau kapus a mezőnyben lépett volna pályára), de a klubvezetés nem engedte lejátszani a találkozót. (Az Atletico egyébként 3-0-s előnyről indult volna.) Várhatóan ezzel a döntéssel a madridiak játék nélkül a döntőbe jutnak, de ami ennél is fontosabb: a Barcát kizárhatják a jövő évi Spanyol Kupa küzdelmeiből. Nunez elnököt azonban ez túlzottan nem érdekli, annál jobban, hogy a Deportivo ismét győzött, ezzel megmaradt a két csapat közti ötpontos különbség. A La Coruña lassan elkezdheti a bajnoki fiesta szervezését.  • Hírek
  • Személyi kölcsön