Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

NB I-es futballkörkép II: Dunaferr, Kispest

2001.02.01. 16:19
Nem sokat változott a tavalyi bajnok kerete a felkészülési időszak alatt, mindössze a kétszeres válogatott balszélső Nagy Tamás távozott Sopronba. Olaszországi szerződéssel kacérkodik a csapat kapusa Rabóczki Balázs, de valószínűleg a tavaszt még Dunaújvárosban tölti. Jugoszláv csatárokat igazol a Kispest, hogy elérjék céljukat, a biztos bennmaradást.
A tavalyi bajnok Dunaferr keretében nem sok változás történt. A vezetők tudatosan nem bolygatták meg a keretet, inkább az a viszonylagos állandóságra, a stabilitásra törekedtek. Bizalmat kapott a tavaly bajnoki aranyérmet szerzett gárda, csupán egy-egy poszton történt változás. Egyedül Nagy Tamás távozott Sopronba, mivel kevés játéklehetőséget kapott. A kétszeres válogatott játékos sem a középpályán, ahol Rósa Henriket kellett volna kiszorítania, sem a csatársorban, ahol Tököli, Orosz, Nicsenko trióval kellett volna megküzdenie, nem tudott gyökeret verni, jobbára csak a tartalékok sanyarú kenyerét ette. Ezért a vezetők nem gördítettek akadályt távozása elé.

Az átigazolási időszak szenzációja lehet a kapus Rabóczki Balázs esetleges olaszországi szerződtetése. A hírek szerint az első osztályú Bari, valamint a Bologna érdeklődik a hálóőr iránt. A kapus azonban minden valószínűség szerint tavasszal még a dunaújvárosiakat erősíti, ha létre is jön a kontraktus, azt csak nyáron írják alá. A harmadik valószínű távozó Pomper Tibor lehet, aki a Levszki Szófiával tárgyal.

Egyelőre egyetlen új játékos sem érkezett a gárdához, jelenleg csupán tárgyalnak a kiszemeltekkel. Két jugoszláv játékost tesztelnek, akik közül csak az egyik kap majd szerződést. Erre a legnagyobb esélye a jobb oldali középpályás posztján bevethető Vojimir Szinzdsicsnak lehet, de nem esélytelen a macedón válogatott, Viktor Trenevszki sem. A nevesebb magyar játékosok közül egyedül az MTK labdarúgója, Balaskó Iván neve merült fel, de a játékos minden bizonnyal marad klubjában.

A felkészülés menetéről Egervári Sándor vezetőedző az alábbiakat nyilatkozta az Indexnek:

,,Eddig itthon készültünk, több edzőmérkőzéssel. Néhány játékos sérülése hátráltatta a munkát, például Bagoly vállsérülés miatt nem edzhetett a csapattal. Február hetedikén tíznapos edzőtáborra Ciprusra utazunk, ahol négy mérkőzést is játszunk, kettőt élvonalbeli ciprusi csapatokkal, a lengyel Krakkóval, valamint egy svájci csapattal."

Innen folytatják
4. Dunaferr 5 3 - 2 6-9 14 pont

Jugoszláv csatárokat várnak Kispesten

Kispesten elsődlegesen a biztos bennmaradást tűzték ki célul, vagyis legalább két csapatot meg kell előzniük tavasszal. Elsősorban csatárposzton kell erősíteniük, hiszen az MTK-tól kölcsönbe vett Egressy Gábor Zalaegerszegre igazolt. Még egy támadó sorsa bizonytalan, Faragó Istvánt állítólag az olasz második ligából keresték meg. Felmerült, hogy Plókai Attila esetleg Kínában folytatja pályafutását. A játékos a menedzserirodával már megegyezett a részletekről, de még mindig sok a bizonytalanság. A hátvéd érdeklődésünkre elmondta, csak akkor fog kiutazni, ha az iroda konkrét csapatot, konkrét szerződést ajánl. Ez még nem történt meg, így előreláthatóan a tavaszt piros-fekete mezben fogja végigjátszani.

A támadósor megerősítését külföldi- jugoszláv, román- légiósokkal képzeli el a vezetőség. Különösen a jugoszláv Oliver Milosevics tett jó benyomást a szakvezetésre, ő valóban erősítést jelenthet. A másik csatárjelölt a román Mogurel Petcu, akivel még szintén tárgyalásokat folytatnak. Mindketten már a kerettel edzenek, de megállapodni még nem sikerült a játékosokkal. A hátvéd és középpályás poszton egyaránt használható jugoszláv Vladimir Pasiccsal viszont már megállapodtak, de szerződést még nem kötötték meg, a légiós ennek ellenére már részt vesz a porecsi edzőtáborozáson. A sajtóban több helyen megjelent két ceglédi játékos Petrók Tamás, Schultz László leigazolása, de ezt Tornyi Barnabás, a csapat vezetőedzője határozottan cáfolta.

A kispestiek vezetőedzője szerint jól halad a gárda felkészülése:

,,A tréningeket Kispesten kezdtük meg, majd két hetet töltöttünk Eponában. Jelenleg napközis rendszerben készülünk Kispesten, délelőtt edzés, még délután mérkőzés szerepel a programban. A február másodikán Porecsbe utazunk edzőtáborozni, ahol szeretnénk minél több mérkőzést játszani. A fiúkon látszik az elszántság, és ha ezt a ,,túlélőtábort" is teljesítik, lesz esélyünk a bennmaradásra."

Innen folytatják
9. Kispest 5 2 1 2 11-8 8 pont