Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Hamarosan visszatérnek a Dunaferr száműzött labdarúgói

2001.03.23. 15:26
A Dunaferr labdarúgócsapatának gyenge bajnoki szereplése miatt a klub elnöke, Szabó József a juniorcsapatba irányította a gárda két erősségét, Salamon Miklóst és Zavadszky Gábort, Orosz Ferenccel pedig szerződést bontottak. A csapat vezetőedzője, Egervári Sándor az Indexnek nyilatkozva elmondta, hogy a száműzött játékosok válogatott szintű teljesítmény esetén ismét játszhatnak a csapatban. A tréner szerint a két labdarúgó mentálisan már feldolgozta az eseményeket, így visszatérésük rövid időn belül várható.

- Az utóbbi napok feszültségei után megnyugodtak már a kedélyek?

- Abban az értelemben, hogy a csapat töretlen győzni akarása fennmarad, remélem nem, viszont természetesen azt szeretnénk, hogy a megszokott kiszámítható viszonyok fennmaradjanak.

- Volt olyan pillanat, amikor komolyan gondolt a távozásra?

- Az elnök úrral folytatott első és második megbeszélésen is felmerült a közös folytatás lehetősége, így természetesen az is, hogy én maradok-e a vezetőedző. Ezt tisztáztuk, így továbbra is én irányítom a felkészülést.

- Rombolta edzői tekintélyét Szabó úr döntése, hiszen a játékosok fegyelmezése minden egyesületnél a vezetőedző feladata és joga?

- A lényeg, hogy a fegyelmező szándék jobbító legyen. Ha együtt és közösen, egymás véleményére figyelve, partnerként tudunk dolgozni, akkor ez nem okozhat problémát. Az elnök úrral folytatott tárgyalásokon pontosan ezeket a kérdéseket vitattuk meg.

- Mi az oka a gyengébb teljesítménynek?

- Ez igazából öltözői kérdés, és nem tartozik a nyilvánosságra. A játékosokkal leültünk, megbeszéltük a hibákat, elemeztük a helyzetet. Levontuk a tanulságokat, és remélem, a csapat hamarosan a megszokott arcát mutatja.

- A Dunaferr, mint vállalat, körül kialakult viták menyire befolyásolhatták a döntéseket?

- Nem hiszem, hogy bármilyen összefüggés lenne a céggel kapcsolatban felmerült problémák és a labdarúgócsapat helyzete között.

- Meddig marad Zavadszky és Salamon a juniorok között? Ki dönt a visszatérésükről?

- Ez attól függ, mikor kerülnek olyan állapotba, hogy ismét válogatott szintű teljesítményt nyújtsanak. Mentálisan már feldolgozták az eseményeket, és valószínűleg a rövid időn belül ismét rendelkezésre állnak. A játékosok szerepeltetése a vezetőedző, tehát az én hatásköröm marad.

- Orosz Ferenc elkeseredettségében befejezte az aktív játékot. Ön szerint végleges döntést hozott a csatár?

- Mivel a klub és játékos közös megegyezéssel szerződést bontott, ezért úgy gondolom, a döntés végleges.

- Az ideiglenesen kiesett játékosok miatt mennyire kellett átszerveznie a csapat játékát?

- Az utóbbi másfél éven keresztül kialakítottunk egy játékstílust, amelyen nem kívánunk változtatni, csupán jobban és eredményesebben kívánjuk játszani.

- Milyen most a hangulat a csapatban?

- Erre a kérdésre egy szóval tudok válaszolni: várakozó.