Ervin
14 °C
21 °C

Szégyenkezik a Fradi angol befektetőjelöltje

2001.04.25. 16:45
A Ferencváros pénteki küldöttközgyűlésén jelentette be Furulyás János társadalmi elnök, hogy az angol World Sports Solutions(WSS) nevű cég két és fél milliárd forintot szándékozik a labdarúgócsapatot működtető kft.-be befektetni. Ez a bejelentés aztán önálló életet élt, mert az angol cég képviselői tagadták, hogy felvették volna a kapcsolatot a Ferencvárossal. Kedden végül kiderült, hogy egy alapos átvilágítás után szó lehet a pénz utalásáról.
Torgyán József lemondása után Furulyás János megbízott elnökként egyértelműen feladatul kapta, hogy készítse elő a klub privatizációját. Ezt meg is tette, és aligha véletlenül a küldöttgyűlésen bejelentette, hogy egy angol cég nyolcvan százalékos tulajdonrészért cserébe két és fél milliárdot vagy többet hajlandó áldozni a bajnokságot vezető zöld-fehérekre.

Szeiler József
A bökkenő azonban ott volt, hogy James Perry, a WSS vezetője - többek között a Real Madriddal és neves játékosokkal állnak kapcsolatban - nem is hallott a Ferencvárosról, noha Furulyás szerint tárgyaltak. Furulyás ezek után bemutatta a dokumentumait, és végső soron a keddi, párizsi sajtótájékoztató is őt igazolta, ahol végre elhangzott, hogy a tavaly májusban alapított cég feltételekkel ugyan, de befektet.

Ezen a sajtótájékoztatón Perry elmondta: szégyelli, hogy olyasmiről nyilatkozott, amiről nem volt kellő információja, ezért alakulhatott ki ez a visszás helyzet. Vagyis meg is nyugodhatott volna a Fradi, ám az angolok határozottan kijelentették, hogy kizárólag egy alapos átvilágítás után térnek vissza az üzletre. Tehát ha az átvilágítás során netán újabb adósságok merülnek fel, akkor kútba eshet a kecsegtető ajánlat.

Szeiler nem fél a átvilágítástól

Szeiler József, ügyvezető elnök az Index érdeklődésére hozzátette az ügyhöz, hogy nem lepődött meg a huzavonán, mert ő sem tudott arról a küldöttgyűlést megelőzően, hogy az elnök tárgyalt az angol céggel. Ő is pénteken hallott először a WSS-ről. Természetesen örül annak, hogy szerencsésen zárultak le a dolgok, és végre világosan kiderült, hogy valóban potenciális befektetőről van szó.

Szeiler abban is reménykedik, hogy nem az utolsó lesz a WSS, aki üzletet lát a Ferencvárosban. A napokban felmerült másik céggel, az Electricite et Eaux de Madagascarral kapcsolatban megjegyezte, hogy azt sem ismeri, mert azzal is Furulyás tárgyalt. Az átvilágítástól egyébként nem fél, mert folyamatosan dolgoznak azon, hogy a likviditási problémákat megoldják. Kedvező szerződéseket kötöttek, így remény van arra, hogy a tartozásokat hamarosan rendezni tudják.

A tartozásokat illetően kifejtette még, hogy lejárt tartozása minimális van a klubnak, a többi pedig átütemezhető. Arról nem tud, hogy a meglévő tartozásokat kiegyenlíti-e, vagy sem a Worlds Sports Solutions.