Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Hol folytatja Lisztes?

2001.05.17. 17:36
Lisztes Krisztián az elmúlt hónapokban alig kapott lehetőséget a bennmaradásért küzdő Stuttgartban, ezért nyáron alighanem távozik a sváb városból. Konkrét ajánlatot ugyan még nem kapott, de mindenképpen bízik benne, hogy talál magának - első osztályú - csapatot. Ha nem Németországban, akkor a spanyol vagy az olasz bajnokságban képzeli el a jövőjét.
Lisztes Krisztián
Lisztes számára nem indult rosszul ez a szezon, egyre többet játszott, beilleszkedett, szinte valamennyi alkalommal kezdőként számítottak rá, és meg is hálálta a bizalmat, hiszen háromszor is eredményes volt. A csapat védelme azonban meglehetősen megbízhatatlannak bizonyult, egymást követték a vereségek.

A Stuttgart ezzel együtt kieső helyre sodródott, feszültségek keletkeztek a klubnál, Lisztesre is rájárt a rúd. A Vigo elleni UEFA Kupa meccsen például a negyvenedik percben cserélték le, a félidő vége előtt pedig már nem szokás. "Ez a lépés bizonyította, hogy olykor teljesen megzavarodott Ralf Rangnick, nem tudta, mihez kezdjen, előfordult néhányszor, hogy meccs közben is változtatott a taktikán, és ennek sajnos a csapat itta meg a levét" - összegzett.

Konkrét megkeresés még nem érkezett

Edzőváltásra került sor, Felix Magath érkezett, és Lisztest mellőzte a korábbi sokszoros válogatott. Úgy volt, hogy őt csak tűzoltómunkára kérik fel, vagyis a csapat benntartása után távozhat, de aztán a vezetőség változtatott a szerződéstervezeten. 2002-ig meghosszabbították a szerződését, és ez Lisztesre nézve nem sok jót jelentett.

Amennyiben nem kap lehetőséget, elmegy, jelentette ki korábban, és a távozás gondolata most is igen erősen foglalkoztatja. "Hallottam én is, hogy a Bologna, a Verona és a Napoli is a soraiban szeretne tudni, de konkrét megkeresés egyik klub részéről sem érkezett eddig. Mint ahogy német csapatokkal is csupán tapogatózó tárgyalások voltak" - utalt lehetőségeire.

Így hát várnia kell. Mivel kizárólag első osztályú csapatba kívánkozik, elsősorban a Bologna lehet a célpontja, mert a Verona és a Napoli is a kiesés ellen hadakozik, egyikőjük alighanem ki is esik.

Szeretne a válogatottban is pályára lépni

Lisztes úgy érzi, ebben a szezonban sokat fejlődött, és ha Magath nem érkezik, akkor a legjobb idényét tudhatta volna maga mögött. Mindettől függetlenül saját teljesítményével nem, a csapatéval azonban elégedetlen valamelyest.

Az Index érdeklődésére azt is elárulta, hogy már nincs menedzsere, nem áll senkivel sem szerződésben, de azért tanácsokat természetszerűleg elfogad. Azt hiszem, eddig már játszottam annyit a Bundesligában, hogy ismert a nevem és menedzser nélkül is képes lehetek arra, hogy eladjam magam.

A válogatottal kapcsolatosan hozzátette, szeretne Bukarestben és a grúzok elleni itthoni találkozón is a pályán lenni. Tudja, hogy nehéz a helyzete, mert keveset játszott az utóbbi időben, de úgy véli, nem reménytelen.