Ágnes
-1 °C
2 °C

A Liverpool odaért a BL-re

2001.05.20. 19:43
Amíg nálunk még megjósolhatatlan a bajnokcsapat kiléte, Európa más országaiban már tisztább a kép. Több országban már befejeződött a pontvadászat, ahol pedig tart még, ott is tisztázódni látszanak a helyezések. Angliában már hetek óta tény volt a Manchester címvédése, így csak a nemzetközi kupaszereplést jogosító helyekért folyt már a küzdelem. Ebből a hét közben UEFA Kupát nyerő Liverpool jött ki a legjobban.
A Manchester United már hetekkel ezelőtt megnyerte a Premier League pontvadászatát, majd miután kiestek a Bajnokok Ligájából, leeresztett a társaság. Ennek tudható be, hogy a M.U. a címvédés bebiztosítása óta lejátszott utolsó öt bajnokiján mindössze négy pontot szerzett.

Csak a dobogós helyekért volt küzdelem

Az Arsenal második helye is biztosított volt a záró forduló előtt - természetesen ők is vereséget szenvedtek az utolsó játéknapon - így csak a harmadik helyért - és az ezzel járó BL indulási jogért - folyt a harc.

Ezt e harcot végül a hét közben egy parádés mérkőzésen UEFA Kupát nyerő Liverpool szerezte meg. A Pool egy félidőn át szenvedett a Charlton Athletic otthonában, majd a második negyvenöt percben megrázta magát, és négy gólt rámolt be a hazaiak kapujába. Így a Leeds hiába verte 3-1-re Leicester Cityt, az idei BL-kiírás meglepetéscsapata jövőre csak az UEFA Kupában indulhat. A Leeds erejét valószínűleg felemésztette a BL-szereplés és a bajnokságban való szereplés kettőssége.

Egy csalódott és egy meglepetéscsapat az UEFA Kupában

Ugyancsak a második számú európai kupában indul a bajnokság elején még jóval merészebb álmokat szövögető Chelsea is. A kékek bajnoki esélyei már réges-régen elszálltak, hiába cserélték le Viallit a vezetőedzői poszton. Egyetlen vigaszuk az lehet, hogy ők adták a liga gólkirályát, Jimmy Floyd Hasselbaink személyében, aki 23 góllal nyerte meg a címet. A harmadik UEFA-induló az idény meglepetéscsapata, az Ipswich Town lesz, amely egy kis szerencsével akár a BL-t jelentő helyre is odaérhetett volna.

A végeredmény:
1. Manchester United 80 pont,
2. Arsenal 70,
3. Liverpool 69,
4. Leeds 68,
5. Ipswich Town 66,
6. Chelsea 61,

18. Manchester City 34,
19. Coventry City 34,
20. Bradford 26

A Manchester United az Arsenal és a Liverpool indulhat a Bajnokok Ligájában. A Leeds United, az Ipswich Town és a Chelsea az UEFA Kupában szerepelhet. A Manchester City, a Coventry City és a Bradford City pedig kiesett az első osztályból.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft