Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Egy évre eltiltották Frank de Boert

2001.06.14. 19:14
Frank de Boert, az FC Barcelona holland válogatott labdarúgóját egy évre eltiltotta az Európai Labdarúgó Szövetség. A játékost még márciusban bukott meg a Celta Vigo elleni UEFA kupa negyeddöntő-mérkőzés utáni doppingvizsgálaton. A harmincegy éves futballista a vizsgálat során ártatlannak vallotta magát, és fellebbez a döntés ellen.
Az Európai Labdarúgó Szövetség egy évre eltiltotta a doppingolás miatt Frank de Boert. Az FC Barcelona holland válogatott légiósát még március 15-én, a Celta Vigo elleni UEFA kupa negyeddöntő-mérkőzés után ellenőrizték, és találtak a szervezetében nandronolt.

A játékos már az első, A- próba után ártatlannak vallotta magát, amit fenntartott a vizsgálat végéig. A május 29-i B-próba azonban megerősítette az előző vizsgálat eredményét, így nem volt kétséges a nemzetközi szövetség ítélete. A labdarúgó azonban nem adja fel, nyilatkozatában kiemelte, hogy a végsőkig harcolni fog, hogy bebizonyítsa igazát.

Ez nem lesz könnyű feladat, hiszen nem egyedülálló eset az övé. A doppingoló labdarúgók sorát a Lazio portugál védője, Ferenando Couto nyitotta meg még januárban, amikor a Fiorentina elleni mérkőzés utáni ellenőrzésen megbukott. A Juventus holland labdarúgója, Edgar Davids pedig március 4-én, a Juventus-Udinese meccs után akadt fel az ellenőrzésen. Az UEFA az elszaporodó doppingeseteket nyilvánvalóan nem fogja tétlenül tűrni, és a gyanúba keveredett játékosoknak valószínűleg nehéz lesz tisztázniuk magukat.