Sándor, Ede
-4 °C
-1 °C

Jól hajrázott a Haladás

2001.07.28. 22:54
A labdarúgó bajnokságban a haladás remek hajrájánk köszönhetően nyerte meg a mérkőzést, hiszen Filipovics az utolsó öt percben kétszer is bevette a vendégek kapuját.
Hidegzuhannyal indult a mérkőzés hazaiak számára, a soproni Nagy Tamás ment el a baloldalon, a tizenhatoson belülre egy csellel tisztára játszotta magát, majd visszagurított Tóth Miklóshoz, aki maga elé tette a labdát, s 10 m-ről, jobbal a kapu bal oldalába csavart (0-1). A 28. percben ünnepelte a hazai publikum, de mint kiderült, korán: Somfalvi baloldali beadását Filipovic 8 m-ről a hálóba fejelte, de Ábrahám játékvezető, partjelzője beintésére, les miatt nem adta meg a találatot.

A második játékészben bár fölényben játszottak a hazaiak, gól azonban nem sikerült lőniük. Sokan már elkönyvelték a vendégsikert, kivéve Filipovicot, aki az utolsó öt percben kétszer is betalált. A 85. percben Kaj jobboldali beadása került a támadó elé, aki hét méterről a hálóba lőtt (1-1). Két perc múlva ugyanő volt a főszereplő, 14 méteres lövésébe beleért Horváth kapus, de a labda átgurult a gólvonalon (2-1).

Az első félidőben a Haladás nyomasztó fölényben játszott, gólt mégis a Sopron ért el. Fordulás után is a szombathelyiek maradtak támadásban és az utolsó öt percben a maguk javára fordították a mérkőzést, megérdemelten tartva otthon a három bajnoki pontot.

Jegyzőkönyv
Haladás-Sopron 2-1 (0-1)
Szombathely, 6000 néző, V: Ábrahám
Haladás: Takács T. - Nagy G. (Fred 55.), Flavio Pim, Juhász, Leandro - Kaj, Somfalvi (Arnon 71.), Némethy (Szélesi 78.), Halmosi - Preisinger, Filipovic
Sopron: Horváth T. - Vincze G., Szabados, Horváth R. - Sira, Csiszár, Salagean (Perger 35.), Somogyi J. (Orabinec 55.), Tóth I. - Tóth M., Nagy T. (Varga K. 68.)
gólszerzők: Filipovic (85., 88.), illetve Tóth M. (6.)
Sárga lap: Sira (3.), Somogyi (57.), Orabinec (71.)